Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruokaisa broilerisalaatti

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

600 - 800 g
Broilerisuikaleita (esim. hunajamarinoituja)
2 rkl
Öljyä
2 - 4 kpl
Punaista paprikaa
5 dl
Kuskusia
Suolaa
1 kpl
Pieni punainen chilipalko
1 kpl
(390 g) artisokansydämiä
400 g
Verkko- tai hunajamelonia
3 rkl
Hienonnettua ruohosipulia
3 rkl
Sitruunamehua
4 rkl
Oliiviöljyä

Rucolakastike:

100 g
Rucolaa (tai puolet persiljaa)
2 dl
Appelsiinimehua
1 dl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 tl
Hunajaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista suikaleet muutamassa erässä ruskeiksi. Anna jäähtyä. Leikkaa tarvittaessa pienemmiksi. Pese ja halkaise paprikat, poista niistä kanta ja siemenet. Grillaa paprikoita halkaisupinta alaspäin grillivastusten alla, kunnes pintaan tulee mustia täpliä. Kuori jäähtyneet paprikat ja suikaloi hedelmäliha. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan, mutta älä lisää voita. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita chili, suola, sitruunamehu ja öljy kuskusin joukkoon. Paloittele artisokat neljään osaan. Lohko meloni, poista siemenet ja kuori ja kuutioi malto. Silppua ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset kuskusin joukkoon. Valmista kastike monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kapeassa kannussa. Paloittele rucola mehun päälle kannuun. Soseuta ja lisää öljy ohuena nauhana. Mausta. Tarjoa kastike erikseen. Säilytä jääkaapissa. Voit tehdä salaatin jo päivää tai paria aikaisemmin.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.4.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.