Ruokaisa broilerisalaatti

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
600 - 800 gbroilerisuikaleita (esim. hunajamarinoituja)
2 rklöljyä
2 - 4 kplpunaista paprikaa
5 dlkuskusia
suolaa
1 kplpieni punainen chilipalko
1 kpl(390 g) artisokansydämiä
400 gverkko- tai hunajamelonia
3 rklhienonnettua ruohosipulia
3 rklsitruunamehua
4 rkloliiviöljyä

Rucolakastike:

100 grucolaa (tai puolet persiljaa)
2 dlappelsiinimehua
1 dloliiviöljyä
1 tlsuolaa
mustapippuria
2 kplvalkosipulin kynttä
2 tlhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Paista suikaleet muutamassa erässä ruskeiksi. Anna jäähtyä. Leikkaa tarvittaessa pienemmiksi. Pese ja halkaise paprikat, poista niistä kanta ja siemenet. Grillaa paprikoita halkaisupinta alaspäin grillivastusten alla, kunnes pintaan tulee mustia täpliä. Kuori jäähtyneet paprikat ja suikaloi hedelmäliha. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan, mutta älä lisää voita. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita chili, suola, sitruunamehu ja öljy kuskusin joukkoon. Paloittele artisokat neljään osaan. Lohko meloni, poista siemenet ja kuori ja kuutioi malto. Silppua ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset kuskusin joukkoon. Valmista kastike monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kapeassa kannussa. Paloittele rucola mehun päälle kannuun. Soseuta ja lisää öljy ohuena nauhana. Mausta. Tarjoa kastike erikseen. Säilytä jääkaapissa. Voit tehdä salaatin jo päivää tai paria aikaisemmin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä