Rusinasoppa

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min

Perinteinen rusinasoppa on helppo tehdä. Mausta jouluinen jälkiruoka kanelitangolla ja herkuttele hedelmäinen keitto riisipuuron tai kermavaahdon kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
1 dlsokeria
250 g(1 pkt) rusinoita
1 kplkanelitanko

Suurus

2 rklvettä
2 rklperunajauhoja

Lisäksi

1 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lisää rusinat ja kanelitanko. Kuumenna ja keitä 15 minuuttia, kunnes rusinat pehmenevät.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    1 dlsokeria
    250 g(1 pkt) rusinoita
    1 kplkanelitanko
  2. 2

    Sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Ota kanelitanko pois kattilasta. Valuta suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen soppaan. Kuumenna ja kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.

    MääräAinesosa
    2 rklvettä
    2 rklperunajauhoja
  3. 3

    Ripottele sopan pinnalle sokeria, peitä kattila kannella ja anna jäähtyä. Tarjoa rusinasoppa riisipuuron tai kermavaahdon kanssa.

    MääräAinesosa
    1 rklsokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
19.11.2021
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä