Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rusinasoppa

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen rusinasoppa on helppo tehdä. Mausta jouluinen jälkiruoka kanelitangolla ja herkuttele hedelmäinen keitto riisipuuron tai kermavaahdon kanssa.

Ainekset

1 l
vettä
1 dl
sokeria
250 g
(1 pkt) rusinoita
1 kpl
kanelitanko

Suurus

2 rkl
vettä
2 rkl
perunajauhoja

Lisäksi

1 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lisää rusinat ja kanelitanko. Kuumenna ja keitä 15 minuuttia, kunnes rusinat pehmenevät.

1 l
vettä
1 dl
sokeria
250 g
(1 pkt) rusinoita
1 kpl
kanelitanko
2

Sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Ota kanelitanko pois kattilasta. Valuta suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen soppaan. Kuumenna ja, kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.

2 rkl
vettä
2 rkl
perunajauhoja
3

Ripottele sopan pinnalle sokeria, peitä kattila kannella ja anna sopan jäähtyä kannen alla.

1 rkl
sokeria
4

Tarjoa rusinasoppa riisipuuron tai kermavaahdon kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 19.11.2021
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

297

1243

0,3 g

65,8 g

61,8 g

6,0 g

1,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli