Ruusuinen mansikkarulla | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ruusuinen mansikkarulla

Ruusuinen mansikkarulla

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Rullaa kääretorttu nurinkurin ja tarjoa näyttävänä kakkuna. Piilota leivonnaisen kierteisiin ruusunterälehtihilloa ja mansikoita. Viitseliäs taiteilee koristeeksi kandeerattuja ruusun terälehtiä, suoraviivaisempi leipuri viipaloi kakun päälle reilun keon mansikoita.

Ainekset

pohja

8 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

täyte

3 dl
vispikermaa
200 g
(1 prk) mansikkarahkaa
1 dl
sokeria
400 g
mansikoita
1 dl
mansikkahilloa
1 dl
(1 prk) ruusunterälehtihilloa

kuorrutus

2 dl
vispikermaa
2 rkl
sokeria

koristeluun

pikkumarenkeja
mansikoita
mintunlehtiä
halutessasi kandeerattuja ruusun terälehtiä tai mansikoita

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen tai jos käytät kiertoilmauunia, 200 asteeseen.

2

Valmista kakkupohja. Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on kuohkeaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita nopeasti puuhaarukalla sekaisin.

3 dl
sokeria
8 kpl
kananmunaa
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
3

Levitä taikina leivinpaperille kahdelle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista noin 7 minuuttia.

4

Valmista täyte. Vatkaa kerma, rahka ja sokeri vaahdoksi. Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi.

1/2 dl
sokeria
200 g
(1 prk) mansikkarahkaa
3 dl
vispikermaa
1 dl
sokeria
400 g
mansikoita
1 dl
mansikkahilloa
5

Avaa rullatut kakkupohjat. Siisti reunat tasaiseksi. Leikkaa pohjat pitkittäin kahtia yhtä suuriin osiin. Voit käyttää apuna viivoitinta tai leikata leivinpaperista ”kaavan”.

6

Levitä mansikkahilloa kahdelle ja ruusunterälehtihilloa kahdelle levylle. Laita päälle kerma-rahkaseosta ja mansikoita.

1 dl
(1 prk) ruusunterälehtihilloa
1 dl
mansikkahilloa
7

Laita kakkupohjat peräkkäin. Kääri niistä paksu, napakka kääretorttu. Torttu voi tässä vaiheessa näyttää epätasaiselta tai repeillä pinnasta, mutta se ei haittaa.

8

Kiedo leivonnainen tiukaksi rullaksi ensin leivinpaperiin ja sitten folioon. Nosta rulla pystyyn. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.

9

Tee kuorrutus. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua marengeilla, mansikoilla, mintulla ja halutessasi kandeeratuilla ruusun terälehdillä.

2 dl
vispikermaa
2 rkl
sokeria
pikkumarenkeja
halutessasi kandeerattuja ruusun terälehtiä tai mansikoita
mintunlehtiä
mansikoita

Kandeeratut ruusun terälehdet: Kandeerattujen ruusunlehtien valmistus on helppoa, mutta vaatii hieman viitseliäisyyttä. Irrota terälehdet luomuruususta ja sivele ne kevyesti munanvalkuaisella. Kasta terälehdet erikoishienoon sokeriin ja laita ritilän päälle kuivumaan.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.5.2019
Muokattu: 29.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2309

551

26,9 g

14,6 g

58,4 g

45,4 g

1,3 g

16,7 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

pikkumarenkeja,

mansikoita,

mintunlehtiä,

halutessasi kandeerattuja ruusun terälehtiä tai mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli