Säädä uuni 225 asteeseen tai jos käytät kiertoilmauunia, 200 asteeseen.
Valmista kakkupohja. Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on kuohkeaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita nopeasti puuhaarukalla sekaisin.
Levitä taikina leivinpaperille kahdelle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista noin 7 minuuttia.
Valmista täyte. Vatkaa kerma, rahka ja sokeri vaahdoksi. Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi.
Avaa rullatut kakkupohjat. Siisti reunat tasaiseksi. Leikkaa pohjat pitkittäin kahtia yhtä suuriin osiin. Voit käyttää apuna viivoitinta tai leikata leivinpaperista ”kaavan”.
Levitä mansikkahilloa kahdelle ja ruusunterälehtihilloa kahdelle levylle. Laita päälle kerma-rahkaseosta ja mansikoita.
Laita kakkupohjat peräkkäin. Kääri niistä paksu, napakka kääretorttu. Torttu voi tässä vaiheessa näyttää epätasaiselta tai repeillä pinnasta, mutta se ei haittaa.
Kiedo leivonnainen tiukaksi rullaksi ensin leivinpaperiin ja sitten folioon. Nosta rulla pystyyn. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.
Tee kuorrutus. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua marengeilla, mansikoilla, mintulla ja halutessasi kandeeratuilla ruusun terälehdillä.
Kandeeratut ruusun terälehdet: Kandeerattujen ruusunlehtien valmistus on helppoa, mutta vaatii hieman viitseliäisyyttä. Irrota terälehdet luomuruususta ja sivele ne kevyesti munanvalkuaisella. Kasta terälehdet erikoishienoon sokeriin ja laita ritilän päälle kuivumaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
551
2309
26,9 g
14,6 g
58,4 g
45,4 g
1,3 g
16,7 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
pikkumarenkeja,
mansikoita,
mintunlehtiä,
halutessasi kandeerattuja ruusun terälehtiä tai mansikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli