Ruusuinen mansikkarulla
Ruusuinen mansikkarulla
Yhteistyössä

Ruusuinen mansikkarulla

Arvostele resepti
12 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Rullaa kääretorttu nurinkurin ja tarjoa näyttävänä kakkuna. Piilota leivonnaisen kierteisiin ruusunterälehtihilloa ja mansikoita. Viitseliäs taiteilee koristeeksi kandeerattuja ruusun terälehtiä, suoraviivaisempi leipuri viipaloi kakun päälle reilun keon mansikoita.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

8 kplkananmunaa
3 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta

Täyte

3 dlvispikermaa
200 g(1 prk) mansikkarahkaa
1 dlsokeria
400 gmansikoita
1 dlmansikkahilloa
1 dl(1 prk) ruusunterälehtihilloa

Kuorrutus

2 dlvispikermaa
2 rklsokeria

Koristeluun

pikkumarenkeja
mansikoita
mintunlehtiä
halutessasi kandeerattuja ruusun terälehtiä tai mansikoita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Säädä uuni 225 asteeseen tai jos käytät kiertoilmauunia, 200 asteeseen.

  2. 2

    Valmista kakkupohja. Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on kuohkeaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita nopeasti puuhaarukalla sekaisin.

    MääräAinesosa
    3 dlsokeria
    8 kplkananmunaa
    2 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dlperunajauhoja
    2 tlvaniljasokeria
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Levitä taikina leivinpaperille kahdelle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista noin 7 minuuttia.

  4. 4

    Valmista täyte. Vatkaa kerma, rahka ja sokeri vaahdoksi. Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsokeria
    200 g(1 prk) mansikkarahkaa
    3 dlvispikermaa
    1 dlsokeria
    400 gmansikoita
    1 dlmansikkahilloa
  5. 5

    Avaa rullatut kakkupohjat. Siisti reunat tasaiseksi. Leikkaa pohjat pitkittäin kahtia yhtä suuriin osiin. Voit käyttää apuna viivoitinta tai leikata leivinpaperista ”kaavan”.

  6. 6

    Levitä mansikkahilloa kahdelle ja ruusunterälehtihilloa kahdelle levylle. Laita päälle kerma-rahkaseosta ja mansikoita.

    MääräAinesosa
    1 dl(1 prk) ruusunterälehtihilloa
    1 dlmansikkahilloa
  7. 7

    Laita kakkupohjat peräkkäin. Kääri niistä paksu, napakka kääretorttu. Torttu voi tässä vaiheessa näyttää epätasaiselta tai repeillä pinnasta, mutta se ei haittaa.

  8. 8

    Kiedo leivonnainen tiukaksi rullaksi ensin leivinpaperiin ja sitten folioon. Nosta rulla pystyyn. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.

  9. 9

    Tee kuorrutus. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua marengeilla, mansikoilla, mintulla ja halutessasi kandeeratuilla ruusun terälehdillä.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
    2 rklsokeria
    pikkumarenkeja
    halutessasi kandeerattuja ruusun terälehtiä tai mansikoita
    mintunlehtiä
    mansikoita

Kandeeratut ruusun terälehdet: Kandeerattujen ruusunlehtien valmistus on helppoa, mutta vaatii hieman viitseliäisyyttä. Irrota terälehdet luomuruususta ja sivele ne kevyesti munanvalkuaisella. Kasta terälehdet erikoishienoon sokeriin ja laita ritilän päälle kuivumaan.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pikkumarenkeja, mansikoita, mintunlehtiä, halutessasi kandeerattuja ruusun terälehtiä tai mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025