Rypäle-broilerivartaat

Viinirypäleet antavat grillivartaisiin mehevyyttä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gbroilerin fileepihvejä
200 ghalloumia
200 gviinirypäleitä
1/2 tlsuolaa

Marinadi

1/2 dloliiviöljyä
1/2 dlsitruunamehua
1/2 kplsitruunan raastettu kuori
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 tlbroilerimaustetta

Valmistus

  1. 1

    Paloittele broilerit noin 3 cm:n kuutioiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään. Säästä puolet marinadista toiseen kulhoon. Kaada loput tukevaan pakastepussiin ja lisää joukkoon broilerit. Sulje pussi ja anna lihojen maustua viileässä vähintään muutaman tunnin tai yön yli. Paloittele halloumi. Huuhtele ja irrota rypäleet tertuista. Pujota broilerit, halloumi ja viinirypäleet liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin grillitikkuihin. Grillaa keskilämmöllä noin 8 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Kääntele vartaita kypsennyksen aikana. Sivele loppuvaiheessa pintoihin loppu marinadi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Sitruunan raastettu kuori, Valkosipulinkynsi, 0,5 tl Broilerimaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä