Sabayon eli viinivaahtokastike

Arvostele resepti
5 Kappaletta

15 min

Sabayon eli zabaglione valmistetaan vesihauteessa. Kuohkea viinivaahtokastike on juhlava jälkiruoka hedelmien ja marjojen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplkananmunan keltuaista
4 rklsokeria
1 dlvalkoviiniä
1 tlsitruunamehua, halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Tarvitset kattilan ja kuumuutta kestävän kulhon, joka asettuu kattilan päälle tiiviisti niin, että sen pohja ei kosketa kattilan pohjaa. Mittaa kattilaan pari desilitraa vettä. Varmista, että vesi ei yletä kulhon pohjaan. Kuumenna vesi höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi.

  2. 2

    Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nosta kulho kattilan päälle ja jatka vatkaamista. Pidä vesihauteen lämpötila matalana, ettei kastike juoksetu. Lisää viini (ja sitruunamehu) pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes kastike on sakeaa ja kuohkeaa.

    MääräAinesosa
    4 rklsokeria
    1 tlsitruunamehua, halutessasi
    1 dlvalkoviiniä
    4 kplkananmunan keltuaista
  3. 3

    Tarjoa sabayonkastike lämpimänä esimerkiksi marjojen ja hedelmien kanssa. Jos tarjoat kastikkeen kylmänä, jäähdytä se koko ajan vatkaten.

Vinkki: Lado hedelmiä ja sabayonkastiketta uuninkestäviin annosvuokiin, ripottele pinnalle sokeria ja paahda uunissa grillivastusten alla muutama minuutti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Pia Arnould
Kuvat:
Kati Pohja
2.11.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä