Sabayon eli viinivaahtokastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sabayon eli viinivaahtokastike
Play

Sabayon eli viinivaahtokastike

timer-icon15 min
Fork and knife
5 Kappaletta
Fork and knife
5 Kappaletta
Sabayon eli zabaglione valmistetaan vesihauteessa. Kuohkea viinivaahtokastike on juhlava jälkiruoka hedelmien ja marjojen kanssa.

Ainekset

4 kpl
kananmunan keltuaista
3 - 4 rkl
sokeria
1 dl
valkoviiniä tai omenamehua
1 tl
sitruunamehua, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tarvitset kattilan ja kuumuutta kestävän kulhon, joka asettuu kattilan päälle tiiviisti niin, että sen pohja ei kosketa kattilan pohjaa. Mittaa kattilaan pari desilitraa vettä. Varmista, että vesi ei yletä kulhon pohjaan. Kuumenna vesi höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi.

2

Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nosta kulho kattilan päälle ja jatka vatkaamista. Pidä vesihauteen lämpötila matalana, ettei kastike juoksetu. Lisää viini (ja sitruunamehu) pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes kastike on sakeaa ja kuohkeaa.

3 - 4 rkl
sokeria
1 tl
sitruunamehua, halutessasi
1 dl
valkoviiniä tai omenamehua
4 kpl
kananmunan keltuaista
3

Tarjoa sabayonkastike lämpimänä esimerkiksi marjojen ja hedelmien kanssa. Jos tarjoat kastikkeen kylmänä, jäähdytä se koko ajan vatkaten.

Vinkki: Lado hedelmiä ja sabayonkastiketta uuninkestäviin annosvuokiin, ripottele pinnalle sokeria ja paahda uunissa grillivastusten alla muutama minuutti.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Pia Arnould
Kuvat:
Kati Pohja
Julkaistu: 2.11.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

654

156

9,4 g

2,4 g

9,8 g

9,8 g

5,2 g

0,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli