Sabayon eli viinivaahtokastike - Yhteishyvä

Sabayon eli viinivaahtokastike

Sabayon eli viinivaahtokastike
Kappaleita
5
Valmistusaika
15 min
Sabayon eli zabaglione valmistetaan vesihauteessa. Kuohkea viinivaahtokastike on juhlava jälkiruoka hedelmien ja marjojen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
kananmunan keltuaista
3 - 4 rkl
sokeria
1 dl
valkoviiniä tai omenamehua
1 tl
sitruunamehua, halutessasi

Vinkki: Lado hedelmiä ja sabayonkastiketta uuninkestäviin annosvuokiin, ripottele pinnalle sokeria ja paahda uunissa grillivastusten alla muutama minuutti.

Näin teet

1

Tarvitset kattilan ja kuumuutta kestävän kulhon, joka asettuu kattilan päälle tiiviisti niin, että sen pohja ei kosketa kattilan pohjaa. Mittaa kattilaan pari desilitraa vettä. Varmista, että vesi ei yletä kulhon pohjaan. Kuumenna vesi höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi.

2

Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nosta kulho kattilan päälle ja jatka vatkaamista. Pidä vesihauteen lämpötila matalana, ettei kastike juoksetu. Lisää viini (ja sitruunamehu) pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes kastike on sakeaa ja kuohkeaa.

3 - 4 rkl
sokeria
1 tl
sitruunamehua, halutessasi
1 dl
valkoviiniä tai omenamehua
4 kpl
kananmunan keltuaista
3

Tarjoa sabayonkastike lämpimänä esimerkiksi marjojen ja hedelmien kanssa. Jos tarjoat kastikkeen kylmänä, jäähdytä se koko ajan vatkaten.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Pia Arnould
Kuvat
Kati Pohja
Julkaistu: 2.11.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g49 g
Proteiinia5 g26 g
Rasvaa9 g47 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj654 3271
Energiaa kcal156 782

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g49 g
Proteiinia5 g26 g
Rasvaa9 g47 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj654 3271
Energiaa kcal156 782
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Pia Arnould

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.