Salaattipiirakka | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Salaattipiirakka
Play

Salaattipiirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Salaattipiirakka on raikas vaihtoehto perinteiselle suolaiselle piirakalle. Piirakassa yhdistyy rapea pohja, mehevä feta-jogurttitäyte, runsaat tuoreet ainekset ja marinoitu sipuli-tomaattitäyte. Pehmeänmakuiset ja kauniit pinkit sipulit sopivat tähän piirakkaan mainiosti.

Ainekset

pohja

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
suolaa
125 g
voita tai margariinia
2 rkl
vettä

fetatäyte

200 g
fetajuustoa (1 pkt)
200 g
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

marinoitu sipuli-tomaattitäyte

200 g
Pink Rosanna -sipulia tai punasipulia (1–2 kpl)
250 g
kirsikkatomaatteja (1 rs)
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
hunajaa (juoksevaa)
1 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa

pinnalle

1 kpl
päärynä
jääsalaattia
basilikaa (tuoretta)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista marinoitu sipuli-tomaattisalaatti: Sekoita öljy, etikka, hunaja, timjami ja suola. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Siirrä sipulit ja kirsikkatomaatit tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Kaada öljyseos päälle. Sulje kansi ja anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunti tai jääkaapissa yön yli. Kääntele rasiaa välillä.

1/2 tl
suolaa
250 g
kirsikkatomaatteja (1 rs)
200 g
Pink Rosanna -sipulia tai punasipulia (1–2 kpl)
1 tl
timjamia
1 rkl
hunajaa (juoksevaa)
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja suola. Kuutioi rasva ja lisää kulhoon. Nypi sekaisin. Sekoita lopuksi vesi joukkoon.

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
suolaa
125 g
voita tai margariinia
2 rkl
vettä
3

Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista kypsäksi 200 asteessa noin 20 minuuttia.

4

Murustele feta hienoksi ja sekoita jogurtin joukkoon.

200 g
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
200 g
fetajuustoa (1 pkt)
5

Pese ja kuutioi päärynä. Pese ja revi jääsalaatti. Irrota basilikasta lehtiä.

jääsalaattia
basilikaa (tuoretta)
1 kpl
päärynä
6

Täytä jäähtynyt piirakkapohja: Levitä pohjalle feta-jogurttiseos. Asettele päälle salaatit, päärynät ja sipuli-tomaattitäyte. Koristele basilikalla.

Vinkki: Voit paistaa pohjan edellisenä päivänä, mutta kokoa piirakka juuri ennen tarjoilua, niin pohja ja jääsalaatti säilyvät rapeina. Oikaise valmistamalla piirakkapohja pakastetaikinasta. Fetan vaihtoehtona tähän piirakkaan sopii sinihomejuusto.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.9.2019
Muokattu: 28.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1747

417

28,1 g

14,6 g

29,6 g

6,9 g

3,1 g

10,0 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl balsamiviinietikkaa,

jääsalaattia,

basilikaa (tuoretta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli