Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Salaattipiirakka

Salaattipiirakka

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Salaattipiirakka on raikas vaihtoehto perinteiselle suolaiselle piirakalle. Piirakassa yhdistyvät rapea pohja, mehevä feta-jogurttitäyte, runsaat tuoreet ainekset ja marinoitu sipuli-tomaattitäyte.

Ainekset

POHJA

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
suolaa
125 g
voita tai margariinia
2 rkl
vettä

FETATÄYTE

200 g
fetajuustoa
200 g
turkkilaista jogurttia

MARINOITU SIPULI-TOMAATTITÄYTE

200 g
(1–2 kpl) punasipulia
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 rkl
hunajaa (juoksevaa)
1 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa

PINNALLE

1 kpl
päärynä
jääsalaattia
basilikaa (tuoretta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista marinoitu sipuli-tomaattisalaatti: Sekoita öljy, etikka, hunaja, timjami ja suola. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Siirrä sipulit ja kirsikkatomaatit tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Kaada öljyseos päälle. Sulje kansi ja anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunti tai jääkaapissa yön yli. Kääntele rasiaa välillä.

1/2 tl
suolaa
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
200 g
(1–2 kpl) punasipulia
1 tl
timjamia
1 rkl
hunajaa (juoksevaa)
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja suola. Kuutioi rasva ja lisää kulhoon. Nypi sekaisin. Sekoita lopuksi vesi joukkoon.

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
suolaa
125 g
voita tai margariinia
2 rkl
vettä
3

Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista kypsäksi 200 asteessa noin 20 minuuttia.

4

Murustele feta hienoksi ja sekoita jogurtin joukkoon.

200 g
turkkilaista jogurttia
200 g
fetajuustoa
5

Pese ja kuutioi päärynä. Pese ja revi jääsalaatti. Irrota basilikasta lehtiä.

jääsalaattia
basilikaa (tuoretta)
1 kpl
päärynä
6

Täytä jäähtynyt piirakkapohja: Levitä pohjalle feta-jogurttiseos. Asettele päälle salaatit, päärynät ja sipuli-tomaattitäyte. Koristele basilikalla.

Vinkki: Voit paistaa pohjan edellisenä päivänä, mutta kokoa piirakka juuri ennen tarjoilua, niin pohja ja jääsalaatti säilyvät rapeina. Oikaise valmistamalla piirakkapohja pakastetaikinasta. Fetan vaihtoehtona tähän piirakkaan sopii sinihomejuusto.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.9.2019
|
Muokattu: 4.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

418

1750

28,1 g

14,6 g

29,6 g

6,9 g

3,1 g

10,0 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

jääsalaattia,

basilikaa (tuoretta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli