Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi (42-asteiseksi). Sekoita hiiva, öljy ja siirappi maitoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Alusta ne maitoon, kunnes saat kimmoisan, käsistä ja kulhon reunoista irtoavan taikinan. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia. Jaa taikina 23 osaan ja pyöritä palloiksi. Aseta pallot leivinpaperille pellille kuusen muotoon siten, että jätät palojen väliin vähän kohoamisvaraa. Peitä taikinakuusi liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Kypsennä sisarussämpyläkuusta 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ota uunista, peitä liinalla ja anna jäähtyä.
Voitele jäähtynyt kuusi voisulalla ja painele kurpitsansiemeniä ja yrttimausteita pintaan koristeeksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
157
656
5,0 g
1,1 g
22,7 g
3,1 g
1,3 g
4,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 tl Kuivahiivaa,
1 tl Suolaa,
2 rkl Kuivattua persiljaa,
2 rkl Kuivattua yrttisekoitusta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli