Sämpyläkuusi

arvosana4/5

(1)arvio
23 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Helpot sämpylät leivotaan ihanasti jouluiseen tyyliin sisarussämpylöiksi. Taikina muotoillaan joulukuuseksi ja pinta koristellaan vihreän eri sävyillä.

Ainekset (23 annosta)

MääräAinesosa
4 dlmaitoa
11 g(1 ps) kuivahiivaa
3 rklrypsiöljyä
3 rklvaaleaa siirappia
6 - 7 dlvehnäjauhoja
2 dltäysjyvävehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
1 tlsuolaa

Koristelu

25 gvoita
1 dlkurpitsansiemeniä
2 rklkuivattua persiljaa
2 rklkuivattua yrttiseosta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi (42-asteiseksi). Sekoita hiiva, öljy ja siirappi maitoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Alusta ne maitoon, kunnes saat kimmoisan, käsistä ja kulhon reunoista irtoavan taikinan. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    4 dlmaitoa
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    3 rklrypsiöljyä
    3 rklvaaleaa siirappia
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
    2 dltäysjyvävehnäjauhoja
    1 dlkaurahiutaleita
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  3. 3

    Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia. Jaa taikina 23 osaan ja pyöritä palloiksi. Aseta pallot leivinpaperille pellille kuusen muotoon siten, että jätät palojen väliin vähän kohoamisvaraa. Peitä taikinakuusi liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

  4. 4

    Kypsennä sisarussämpyläkuusta uunissa noin 20 minuuttia. Ota uunista, peitä liinalla ja anna jäähtyä.

  5. 5

    Sulata voi ja voitele jäähtynyt kuusi voisulalla. Painele kurpitsansiemeniä ja yrttimausteita pintaan koristeeksi.

    MääräAinesosa
    25 gvoita
    1 dlkurpitsansiemeniä
    2 rklkuivattua persiljaa
    2 rklkuivattua yrttiseosta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindstrom
13.10.2018
|
Päivitetty: 31.10.2025

Samankaltaisia reseptejä