Sämpyläkuusi | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sämpyläkuusi
Play

Sämpyläkuusi

Fork and knife
23 Annosta
Fork and knife
23 Annosta
Sisarussämpylät muotoillaan joulukuuseksi ja koristellaan vihreän eri sävyillä.

Ruokavaliot

Ainekset

4 dl
Maitoa
5 tl
Kuivahiivaa
3 rkl
Öljyä
3 rkl
Vaaleaa siirappia
6 - 7 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Suolaa

koristelu

25 g
Voisulaa
1 dl
Kurpitsansiemeniä
2 rkl
Kuivattua persiljaa
2 rkl
Kuivattua yrttisekoitusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi (42-asteiseksi). Sekoita hiiva, öljy ja siirappi maitoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Alusta ne maitoon, kunnes saat kimmoisan, käsistä ja kulhon reunoista irtoavan taikinan. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.

4 dl
Maitoa
5 tl
Kuivahiivaa
3 rkl
Öljyä
3 rkl
Vaaleaa siirappia
6 - 7 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Suolaa
2

Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia. Jaa taikina 23 osaan ja pyöritä palloiksi. Aseta pallot leivinpaperille pellille kuusen muotoon siten, että jätät palojen väliin vähän kohoamisvaraa. Peitä taikinakuusi liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

3

Kypsennä sisarussämpyläkuusta 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ota uunista, peitä liinalla ja anna jäähtyä.

4

Voitele jäähtynyt kuusi voisulalla ja painele kurpitsansiemeniä ja yrttimausteita pintaan koristeeksi.

25 g
Voisulaa
1 dl
Kurpitsansiemeniä
2 rkl
Kuivattua persiljaa
2 rkl
Kuivattua yrttisekoitusta
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.10.2018
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

656

157

5,0 g

1,1 g

22,7 g

3,1 g

1,3 g

4,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 tl Kuivahiivaa,

1 tl Suolaa,

2 rkl Kuivattua persiljaa,

2 rkl Kuivattua yrttisekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli