Särkihuikopalat

arvosana5/5

(1)arvio
4 Kappaletta

15 min

Nopeat ja helpot leivät syntyvät valkosipulilla maustetusta, savustetusta särkisäilykkeestä. Lado kotimainen kala leivälle tuorejuuston ja rapeiden kesäkasvisten kaveriksi.

Ainekset

MääräAinesosa
8 kplleipäviipaletta
1 rklrypsiöljyä
4 kplretiisiä
1/2 kpl kurkkua
180 g(1 prk, 180/275 g) särkisäilykettä (järki särki)
2 rklpieniä kapriksia
150 g(1 prk) piparjuurituorejuustoa (cantadou)
4 rklhienonnettua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Sivele leipäviipaleet öljyllä. Paista rapeaksi grillissä tai pannulla.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    8 kplleipäviipaletta
  2. 2

    Viipaloi retiisit. Viipaloi kurkku. Valuta särki ja kaprikset.

    MääräAinesosa
    4 kplretiisiä
    1/2 kpl kurkkua
    180 g(1 prk, 180/275 g) särkisäilykettä (järki särki)
    2 rklpieniä kapriksia
  3. 3

    Sipaise leiville tuorejuustoa. Laita päälle kasvikset, särjet ja kaprikset. Viimeistele tillillä.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) piparjuurituorejuustoa (cantadou)
    4 rklhienonnettua tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl pieniä kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
9.5.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä