Särkihuikopalat | Leivät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Särkihuikopalat

Särkihuikopalat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Nopeat ja helpot alkupalaleivät syntyvät valkosipulilla maustetusta, savustetusta särkisäilykkeestä. Lado kotimainen kala leivälle tuorejuuston ja rapeiden kesäkasvisten kaveriksi.

Ainekset

8 kpl
leipäviipaletta
1 rkl
rypsiöljyä
4 kpl
retiisiä
1/2 kpl
kurkkua
145 - 275 g
savustettu & luomuvalkosipuli -särkisäilykettä
2 rkl
pieniä kapriksia
150 g
(1 prk) piparjuurituorejuustoa
4 rkl
hienonnettua tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sivele leipäviipaleet öljyllä. Paista rapeaksi grillissä tai pannulla.

1 rkl
rypsiöljyä
8 kpl
leipäviipaletta
2

Viipaloi retiisit. Viipaloi kurkku. Valuta särki ja kaprikset.

4 kpl
retiisiä
1/2 kpl
kurkkua
145 - 275 g
savustettu & luomuvalkosipuli -särkisäilykettä
2 rkl
pieniä kapriksia
3

Sipaise leiville tuorejuustoa. Laita päälle kasvikset, särjet ja kaprikset. Viimeistele tillillä.

150 g
(1 prk) piparjuurituorejuustoa
4 rkl
hienonnettua tilliä
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.5.2019
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1078

257

10,8 g

3,5 g

20,8 g

3,0 g

1,8 g

19,3 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl pieniä kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli