Perkaa kalat ruodottomiksi. Poista nahka ja paloittele tarvittaessa. Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 30 x 40 cm). Laita peruna-sipulisekoitus ja kalat vuokaan. Sekoita.
Sekoita kerma, neste, mausteet ja tilli. Kaada seos vuokaan ja sekoita tasaiseksi.
Kypsennä kiusausta uunissa noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa savukalakiusaus salaatin kanssa.
Vinkki: Lisää kiusaukseen 1 pkt (350 g) porsaan kylkiviipaleita tai 1 pkt (170 g) pekonia paloiteltuna.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
474
1985
30,8 g
9,3 g
26,5 g
4,0 g
2,0 g
22,3 g
3,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli