Perkaa kalat ruodottomiksi. Poista nahka ja paloittele tarvittaessa. Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 30 x 40 cm). Laita peruna-sipulisekoitus ja kalat vuokaan. Sekoita.
Sekoita kerma, neste, mausteet ja tilli. Kaada seos vuokaan ja sekoita tasaiseksi.
Kypsennä kiusausta uunissa noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa savukalakiusaus salaatin kanssa.
Vinkki: Lisää kiusaukseen 1 pkt (350 g) porsaan kylkiviipaleita tai 1 pkt (170 g) pekonia paloiteltuna.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1985
474
30,8 g
9,3 g
26,5 g
4,0 g
2,0 g
22,3 g
3,1 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli