Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä.
Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele ja viipaloi se.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää purjo ja kuullota sekoitellen. Lisää kerma ja murusteltu liemikuutio. Anna hautua hiljaa kiehuen noin 5 minuuttia.
Viipaloi lohi. Lisää kattilaan lohiviipaleet, hienonnettu tilli, sitruunanmehu ja pippuri. Kiehauta ja tarjoa pastan kanssa.
Vinkki: Tee maidoton kastike käyttämällä kerman tilalla kaura- tai soijavalmistetta (”kermaa”).
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1988
475
17,8 g
4,3 g
51,5 g
1,8 g
3,0 g
25,0 g
3,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl tilliä silputtuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli