Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä.
Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele ja viipaloi se.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää purjo ja kuullota sekoitellen. Lisää kerma ja murusteltu liemikuutio. Anna hautua hiljaa kiehuen noin 5 minuuttia.
Viipaloi lohi. Lisää kattilaan lohiviipaleet, hienonnettu tilli, sitruunanmehu ja pippuri. Kiehauta ja tarjoa pastan kanssa.
Vinkki: Tee maidoton kastike käyttämällä kerman tilalla kaura- tai soijavalmistetta (”kermaa”).
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
475
1988
17,8 g
4,3 g
51,5 g
1,8 g
3,0 g
25,0 g
3,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl tilliä silputtuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli