Hienonna näkkileivät monitoimikoneella tai pakastuspussissa kaulimella painelemalla. Sulata rasva. Sekoita näkkärimuru, rasva, juustoraaste ja keltuainen. Levitä seos piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista tällä välin täyte.
Halkaise ja huuhtele fenkoli. Hienonna fenkolin vihreät latvat ja säästä ne piirakan viimeistelyä varten. Viipaloi fenkoli. Kuullota fenkoliviipaleita pannulla öljyssä 2–4 minuuttia, kunnes fenkoli hieman pehmenee. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat ja juustoraaste. Valuta muikut öljystä. Hienonna tilli.
Kaada kerma-munaseos esikypsennetyn pohjan päälle. Levitä päälle fenkolia ja muikkuja. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Ripottele päälle tilliä ja fenkolin hienonnetut latvat.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1871
447
32,9 g
11,6 g
14,9 g
2,5 g
3,9 g
21,5 g
1,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl hienonnettua tilliä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli