Savumuikku-fenkolipiirakka
60 min (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sekoita näkkärimurusta rapea piirakkapohja ja lado täytteeksi savumuikkuja suoraan purkista. Kuullotettu fenkoli antaa piirakalle hauskan anismaisen vivahteen.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | näkkileipää |
| 75 g | margariinia |
| 75 g | juustoraastetta |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
| Täyte | |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 dl | ruokakermaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 200 g | (1 prk) savumuikkuja |
| 1/2 dl | hienonnettua tilliä |
- 1.
Hienonna näkkileivät monitoimikoneella tai pakastuspussissa kaulimella painelemalla. Sulata rasva. Sekoita näkkärimuru, rasva, juustoraaste ja keltuainen. Levitä seos piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista tällä välin täyte.
- 2.
Halkaise ja huuhtele fenkoli. Hienonna fenkolin vihreät latvat ja säästä ne piirakan viimeistelyä varten. Viipaloi fenkoli. Kuullota fenkoliviipaleita pannulla öljyssä 2–4 minuuttia, kunnes fenkoli hieman pehmenee. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat ja juustoraaste. Valuta muikut öljystä. Hienonna tilli.
- 3.
Kaada kerma-munaseos esikypsennetyn pohjan päälle. Levitä päälle fenkolia ja muikkuja. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Ripottele päälle tilliä ja fenkolin hienonnetut latvat.
Savumuikku-fenkolipiirakka
Sekoita näkkärimurusta rapea piirakkapohja ja lado täytteeksi savumuikkuja suoraan purkista. Kuullotettu fenkoli antaa piirakalle hauskan anismaisen vivahteen.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | näkkileipää |
| 75 g | margariinia |
| 75 g | juustoraastetta |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
Täyte | |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 dl | ruokakermaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 200 g | (1 prk) savumuikkuja |
| 1/2 dl | hienonnettua tilliä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Hienonna näkkileivät monitoimikoneella tai pakastuspussissa kaulimella painelemalla. Sulata rasva. Sekoita näkkärimuru, rasva, juustoraaste ja keltuainen. Levitä seos piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista tällä välin täyte.
Määrä Ainesosa 150 g näkkileipää 75 g margariinia 75 g juustoraastetta 1 kpl kananmunan keltuainen - 2
Halkaise ja huuhtele fenkoli. Hienonna fenkolin vihreät latvat ja säästä ne piirakan viimeistelyä varten. Viipaloi fenkoli. Kuullota fenkoliviipaleita pannulla öljyssä 2–4 minuuttia, kunnes fenkoli hieman pehmenee. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat ja juustoraaste. Valuta muikut öljystä. Hienonna tilli.
Määrä Ainesosa 1 kpl fenkoli 1/2 dl hienonnettua tilliä 1 rkl rypsiöljyä 4 dl ruokakermaa 3 kpl kananmunaa 150 g (1 ps) juustoraastetta 200 g (1 prk) savumuikkuja - 3
Kaada kerma-munaseos esikypsennetyn pohjan päälle. Levitä päälle fenkolia ja muikkuja. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Ripottele päälle tilliä ja fenkolin hienonnetut latvat.
Ravintosisältö
434
Energiaa kcal
1817
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,9 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
3,9 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
434
Energiaa kcal
1817
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,9 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
3,9 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl hienonnettua tilliä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























