Savumuikku-fenkolipiirakka

Arvostele resepti
8 Annosta

60 min (josta 40 min aktiivista)

Sekoita näkkärimurusta rapea piirakkapohja ja lado täytteeksi savumuikkuja suoraan purkista. Kuullotettu fenkoli antaa piirakalle hauskan anismaisen vivahteen.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

150 gnäkkileipää
75 gmargariinia
75 gjuustoraastetta
1 kplkananmunan keltuainen

Täyte

1 kplfenkoli
1 rklrypsiöljyä
4 dlruokakermaa
3 kplkananmunaa
150 g(1 ps) juustoraastetta
200 g(1 prk) savumuikkuja
1/2 dlhienonnettua tilliä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Hienonna näkkileivät monitoimikoneella tai pakastuspussissa kaulimella painelemalla. Sulata rasva. Sekoita näkkärimuru, rasva, juustoraaste ja keltuainen. Levitä seos piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista tällä välin täyte.

    MääräAinesosa
    150 gnäkkileipää
    75 gmargariinia
    75 gjuustoraastetta
    1 kplkananmunan keltuainen
  2. 2

    Halkaise ja huuhtele fenkoli. Hienonna fenkolin vihreät latvat ja säästä ne piirakan viimeistelyä varten. Viipaloi fenkoli. Kuullota fenkoliviipaleita pannulla öljyssä 2–4 minuuttia, kunnes fenkoli hieman pehmenee. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat ja juustoraaste. Valuta muikut öljystä. Hienonna tilli.

    MääräAinesosa
    1 kplfenkoli
    1/2 dlhienonnettua tilliä
    1 rklrypsiöljyä
    4 dlruokakermaa
    3 kplkananmunaa
    150 g(1 ps) juustoraastetta
    200 g(1 prk) savumuikkuja
  3. 3

    Kaada kerma-munaseos esikypsennetyn pohjan päälle. Levitä päälle fenkolia ja muikkuja. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Ripottele päälle tilliä ja fenkolin hienonnetut latvat.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl hienonnettua tilliä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
13.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä