Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Siemeninen sieniohratto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 dl
Kokonaisia esikypsytettyjä ohrasuurimoita
1 dl
Siemeniä, esim. auringonkukan ja kurpitsan
1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Pestokastiketta

Lisäksi

Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä ohrasuurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda siemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla kunnes neste haihtuu.

Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulit pannulle öljyn kanssa. Kääntele kunnes sipulit saavat hieman väriä.

Lisää siemenet ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Siirrä pannu syrjään.

Huuhtele ohrasuurimot lämpimällä vedellä ja valuta. Siirrä takaisin lämpimään kattilaan. Valuta joukkoon lämmin sieni-siemenseos. Mausta sitruunamehulla ja pestolla. Koristele hienonnetulla persiljalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

206

863

7,8 g

1,0 g

27,0 g

0,8 g

3,8 g

4,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Siemeniä, esim, auringonkukan ja kurpitsan,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli