Siemeninen sieniohratto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkokonaisia esikypsytettyjä ohrasuurimoita
1 dlsiemeniä, esim. auringonkukan ja kurpitsan
1 kpl(200 g) herkkusieniä
1 kplsipuli
1 rklöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rklsitruunamehua
2 rklpestokastiketta

Lisäksi

hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä ohrasuurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda siemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda sieniä ensin kuivalla pannulla kunnes neste haihtuu.

    Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulit pannulle öljyn kanssa. Kääntele kunnes sipulit saavat hieman väriä.

    Lisää siemenet ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Siirrä pannu syrjään.

    Huuhtele ohrasuurimot lämpimällä vedellä ja valuta. Siirrä takaisin lämpimään kattilaan. Valuta joukkoon lämmin sieni-siemenseos. Mausta sitruunamehulla ja pestolla. Koristele hienonnetulla persiljalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Siemeniä, esim. auringonkukan ja kurpitsan, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä