Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sienipiirakat voitaikinasta

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Helpot sienipiirakat valmistuvat kätevästi pakastetaikinasta. Muutaman raaka-aineen sienipiiraat saavat täyteläistä makua maustetusta tuorejuustosta

Ainekset

500 g
(1 pkt) voitaikinaa
125 g
(1 prk) tuorejuustoa (valkosipuli ja yrtit)
200 g
(5 dl) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kpl
pieni punasipuli
1/2 rkl
rypsiöljyä
1/2 kpl
ruukkua timjamia

Halutessasi

180 g
(1 pkt) vuohenvalkohomejuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta taikinalevyt leivinpaperille pellille ja puolita. Levitä tuorejuusto tasaisesti levyjen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

500 g
(1 pkt) voitaikinaa
125 g
(1 prk) tuorejuustoa (valkosipuli ja yrtit)
2

Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla 5–10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut ja sienissä on paistopintaa.

200 g
(5 dl) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kpl
pieni punasipuli
1/2 rkl
rypsiöljyä
3

Ota pelti uunista. Asettele sienet, sipulit ja halutessasi paloiteltu juusto levyjen päälle ja paista vielä 10 minuuttia. Viimeistele timjaminoksilla.

180 g
(1 pkt) vuohenvalkohomejuustoa
1/2 kpl
ruukkua timjamia
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.8.2022
|
Muokattu: 28.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

119

497

9,9 g

6,1 g

1,5 g

1,3 g

0,4 g

5,9 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) voitaikinaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli