Sienipiirakat voitaikinasta

arvosana5/5

(4)arviota
10 Kappaletta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Helpot sienipiirakat valmistuvat kätevästi pakastetaikinasta. Muutaman raaka-aineen sienipiiraat saavat täyteläistä makua maustetusta tuorejuustosta

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) voitaikinaa
125 g(1 prk) tuorejuustoa (valkosipuli ja yrtit)
200 g(5 dl) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kplpieni punasipuli
1/2 rklrypsiöljyä
1/2 kplruukkua timjamia

Halutessasi

180 g(1 pkt) vuohenvalkohomejuustoa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta taikinalevyt leivinpaperille pellille ja puolita. Levitä tuorejuusto tasaisesti levyjen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) voitaikinaa
    125 g(1 prk) tuorejuustoa (valkosipuli ja yrtit)
  2. 2

    Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Paista sieniä ja sipulia öljyssä pannulla 5–10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut ja sienissä on paistopintaa.

    MääräAinesosa
    200 g(5 dl) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
    1 kplpieni punasipuli
    1/2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Ota pelti uunista. Asettele sienet, sipulit ja halutessasi paloiteltu juusto levyjen päälle ja paista vielä 10 minuuttia. Viimeistele timjaminoksilla.

    MääräAinesosa
    180 g(1 pkt) vuohenvalkohomejuustoa
    1/2 kplruukkua timjamia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voitaikinaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
26.8.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä