Siiderikyljykset ja timjamikasvikset
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta porsaankyljykset siiderimarinadilla ja tarjoa tuoreella timjamilla maustettujen sienien, parsan ja kukkakaalin kanssa. Kypsennä koko komeus grillin lämmössä.
| 600 g | (4 kpl) porsaankyljyksiä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Siiderimarinadi | |
|---|---|
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 1/2 dl | omenasiideriä |
| 3 rkl | dijoninsinappia (gluteenitonta) |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Timjamikasvikset | |
| 1/2 kpl | ruukkua timjamia |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | (sormi)suolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 300 g | (½) kukkakaalia |
- 1.
Valmista marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita siideri, sinappi, soijakastike, öljy ja valkosipuliviipaleet. Laita kyljykset muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Solmi pussi ja pusertele sitä niin, että marinadi peittää kyljykset.
- 2.
Anna kyljysten maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista. Valuta kyljykset marinadista, mutta säästä vähän marinadia grillaukseen. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.
- 3.
Valmista kasvikset. Silppua timjami. Sekoita timjami, öljy ja suola. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon.
- 4.
Puhdista herkkusienet. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Viipaloi tai puolita kukinnot. Sekoita timjami-öljyseos kasviksiin.
- 5.
Laita kyljykset ja kasvikset grilliritilälle. Grillaa kyljyksiä keskilämmöllä 4 minuuttia, käännä kyljykset ja sivele marinadilla. Grillaa noin 4 minuuttia. Ota kyljykset pois grillistä heti, kun liha on luun vierestä kypsää, jotta lopputulos on mehevä. Sivele kasviksia timjamiöljyllä grillaamisen aikana. Kasvikset kypsyvät 10–15 minuutissa.
Siiderikyljykset ja timjamikasvikset
Mausta porsaankyljykset siiderimarinadilla ja tarjoa tuoreella timjamilla maustettujen sienien, parsan ja kukkakaalin kanssa. Kypsennä koko komeus grillin lämmössä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (4 kpl) porsaankyljyksiä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Siiderimarinadi | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 1/2 dl | omenasiideriä |
| 3 rkl | dijoninsinappia (gluteenitonta) |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Timjamikasvikset | |
| 1/2 kpl | ruukkua timjamia |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | (sormi)suolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 300 g | (½) kukkakaalia |
Valmistus
- 1
Valmista marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita siideri, sinappi, soijakastike, öljy ja valkosipuliviipaleet. Laita kyljykset muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Solmi pussi ja pusertele sitä niin, että marinadi peittää kyljykset.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl omenasiideriä 3 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 3 rkl dijoninsinappia (gluteenitonta) 600 g (4 kpl) porsaankyljyksiä - 2
Anna kyljysten maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista. Valuta kyljykset marinadista, mutta säästä vähän marinadia grillaukseen. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 3
Valmista kasvikset. Silppua timjami. Sekoita timjami, öljy ja suola. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/2 dl rypsiöljyä 1 tl (sormi)suolaa 1/2 kpl ruukkua timjamia 1 kpl valkosipulinkynsi - 4
Puhdista herkkusienet. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Viipaloi tai puolita kukinnot. Sekoita timjami-öljyseos kasviksiin.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) herkkusieniä 500 g (1 nippu) vihreää parsaa 300 g (½) kukkakaalia - 5
Laita kyljykset ja kasvikset grilliritilälle. Grillaa kyljyksiä keskilämmöllä 4 minuuttia, käännä kyljykset ja sivele marinadilla. Grillaa noin 4 minuuttia. Ota kyljykset pois grillistä heti, kun liha on luun vierestä kypsää, jotta lopputulos on mehevä. Sivele kasviksia timjamiöljyllä grillaamisen aikana. Kasvikset kypsyvät 10–15 minuutissa.
Ravintosisältö
488
Energiaa kcal
2042
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
39,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
488
Energiaa kcal
2042
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
39,5 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























