Valmista marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita siideri, sinappi, soijakastike, öljy ja valkosipuliviipaleet. Laita kyljykset muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Solmi pussi ja pusertele sitä niin, että marinadi peittää kyljykset.
Anna kyljysten maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista. Valuta kyljykset marinadista, mutta säästä vähän marinadia grillaukseen. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.
Valmista kasvikset. Silppua timjami. Sekoita timjami, öljy ja suola. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon.
Puhdista herkkusienet. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Viipaloi tai puolita kukinnot. Sekoita timjami-öljyseos kasviksiin.
Laita kyljykset ja kasvikset grilliritilälle. Grillaa kyljyksiä keskilämmöllä 4 minuuttia, käännä kyljykset ja sivele marinadilla. Grillaa noin 4 minuuttia. Ota kyljykset pois grillistä heti, kun liha on luun vierestä kypsää, jotta lopputulos on mehevä. Sivele kasviksia timjamiöljyllä grillaamisen aikana. Kasvikset kypsyvät 10–15 minuutissa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2042
488
30,3 g
5,3 g
8,5 g
6,5 g
7,3 g
39,5 g
1,9 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli