Siiderikyljykset ja timjamikasvikset | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Siiderikyljykset ja timjamikasvikset

Siiderikyljykset ja timjamikasvikset

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta porsaankyljykset siiderimarinadilla ja tarjoa tuoreella timjamilla maustettujen sienien, parsan ja kukkakaalin kanssa. Kypsennä koko komeus grillin lämmössä.

Ainekset

600 g
(4 kpl) porsaankyljyksiä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

siiderimarinadi

3 kpl
valkosipulinkynttä
1 1/2 dl
omenasiideriä
3 rkl
dijoninsinappia (gluteenitonta)
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
rypsiöljyä

timjamikasvikset

1/2
ruukkua timjamia
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
(sormi)suolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(1 rs) herkkusieniä
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
300 g
(½) kukkakaalia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita siideri, sinappi, soijakastike, öljy ja valkosipuliviipaleet. Laita kyljykset muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Solmi pussi ja pusertele sitä niin, että marinadi peittää kyljykset.

1 1/2 dl
omenasiideriä
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
3 rkl
dijoninsinappia (gluteenitonta)
600 g
(4 kpl) porsaankyljyksiä
2

Anna kyljysten maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista. Valuta kyljykset marinadista, mutta säästä vähän marinadia grillaukseen. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.

1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Valmista kasvikset. Silppua timjami. Sekoita timjami, öljy ja suola. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon.

1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
(sormi)suolaa
1/2
ruukkua timjamia
1 kpl
valkosipulinkynsi
4

Puhdista herkkusienet. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Viipaloi tai puolita kukinnot. Sekoita timjami-öljyseos kasviksiin.

200 g
(1 rs) herkkusieniä
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
300 g
(½) kukkakaalia
5

Laita kyljykset ja kasvikset grilliritilälle. Grillaa kyljyksiä keskilämmöllä 4 minuuttia, käännä kyljykset ja sivele marinadilla. Grillaa noin 4 minuuttia. Ota kyljykset pois grillistä heti, kun liha on luun vierestä kypsää, jotta lopputulos on mehevä. Sivele kasviksia timjamiöljyllä grillaamisen aikana. Kasvikset kypsyvät 10–15 minuutissa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 1.5.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2042

488

30,3 g

5,3 g

8,5 g

6,5 g

7,3 g

39,5 g

1,9 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli