Siiderikyljykset ja timjamikasvikset

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Mausta porsaankyljykset siiderimarinadilla ja tarjoa tuoreella timjamilla maustettujen sienien, parsan ja kukkakaalin kanssa. Kypsennä koko komeus grillin lämmössä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g(4 kpl) porsaankyljyksiä
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Siiderimarinadi

3 kplvalkosipulinkynttä
1 1/2 dlomenasiideriä
3 rkldijoninsinappia (gluteenitonta)
2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
2 rklrypsiöljyä

Timjamikasvikset

1/2 kplruukkua timjamia
1/2 dlrypsiöljyä
1 tl(sormi)suolaa
1 kplvalkosipulinkynsi
200 g(1 rs) herkkusieniä
500 g(1 nippu) vihreää parsaa
300 g (½) kukkakaalia

Valmistus

  1. 1

    Valmista marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita siideri, sinappi, soijakastike, öljy ja valkosipuliviipaleet. Laita kyljykset muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Solmi pussi ja pusertele sitä niin, että marinadi peittää kyljykset.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlomenasiideriä
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    3 rkldijoninsinappia (gluteenitonta)
    600 g(4 kpl) porsaankyljyksiä
  2. 2

    Anna kyljysten maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillaamista. Valuta kyljykset marinadista, mutta säästä vähän marinadia grillaukseen. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Valmista kasvikset. Silppua timjami. Sekoita timjami, öljy ja suola. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon.

    MääräAinesosa
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 tl(sormi)suolaa
    1/2 kplruukkua timjamia
    1 kplvalkosipulinkynsi
  4. 4

    Puhdista herkkusienet. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Viipaloi tai puolita kukinnot. Sekoita timjami-öljyseos kasviksiin.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) herkkusieniä
    500 g(1 nippu) vihreää parsaa
    300 g (½) kukkakaalia
  5. 5

    Laita kyljykset ja kasvikset grilliritilälle. Grillaa kyljyksiä keskilämmöllä 4 minuuttia, käännä kyljykset ja sivele marinadilla. Grillaa noin 4 minuuttia. Ota kyljykset pois grillistä heti, kun liha on luun vierestä kypsää, jotta lopputulos on mehevä. Sivele kasviksia timjamiöljyllä grillaamisen aikana. Kasvikset kypsyvät 10–15 minuutissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
1.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä