Nypi jauhot, rasva, parmesaaniraaste ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Valmista täyte. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa joukkoon hienonnettu purjo ja mausteet. Nosta seos syrjään, lisää tomaatinpalat ja jalapenoviipaleet. Sekoita keskenään kermaviili, kananmunat ja parmesaaniraaste.
Kauli taikina levyksi ja painele piirakkavuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle ja reunoille tai pieniin annosvuokiin. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
Levitä pohjalle broileriseos ja murustettu homejuusto. Valuta kermaviiliseos pinnalle. Paista piirakka 200-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia, kunnes se on kypsä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
215
900
12,2 g
4,1 g
15,0 g
0,8 g
0,7 g
10,6 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Parmesaaniraastetta,
2 - 3 rkl Vettä,
Pala purjoa,
1 rkl Tacomausteseosta,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
4 rkl Aurinkokuivattuja tomaatinpaloja,
4 rkl Jalapenoviipaleita,
1 dl Parmesaaniraastetta,
1 dl Sinihomejuustomurusia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli