Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sinihomejuusto-broileripiirakka

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Kätke piiraaseen broilerisuikaleita ja sinihomejuustomurua. Tee yksi iso piiras tai pieniä annosvuokia. Syötävää riittää 10 annosta. Broileripiiraan voi myös pakastaa.

Ainekset

3 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia
1 dl
Parmesaaniraastetta
2 - 3 rkl
Vettä

Täyte

300 g
Broilerisuikaleita
1 rkl
Öljyä
Pala purjoa
1 rkl
Tacomausteseosta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
4 rkl
Aurinkokuivattuja tomaatinpaloja
4 rkl
Jalapenoviipaleita
200 g
Kermaviiliä
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Parmesaaniraastetta
1 dl
Sinihomejuustomurusia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi jauhot, rasva, parmesaaniraaste ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin.

Valmista täyte. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pannulla. Lisää loppuvaiheessa joukkoon hienonnettu purjo ja mausteet. Nosta seos syrjään, lisää tomaatinpalat ja jalapenoviipaleet. Sekoita keskenään kermaviili, kananmunat ja parmesaaniraaste.

Kauli taikina levyksi ja painele piirakkavuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle ja reunoille tai pieniin annosvuokiin. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

Levitä pohjalle broileriseos ja murustettu homejuusto. Valuta kermaviiliseos pinnalle. Paista piirakka 200-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia, kunnes se on kypsä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

215

900

12,2 g

4,1 g

15,0 g

0,8 g

0,7 g

10,6 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Parmesaaniraastetta,

2 - 3 rkl Vettä,

Pala purjoa,

1 rkl Tacomausteseosta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

4 rkl Aurinkokuivattuja tomaatinpaloja,

4 rkl Jalapenoviipaleita,

1 dl Parmesaaniraastetta,

1 dl Sinihomejuustomurusia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli