Sinihomejuusto-piparipunajuuret

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Alkupalana tai lisukkeena tarjottavat paahdetut punajuuret yhdistävät kaksi suosittua makuparia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gpunajuuria
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
100 gsinihomejuustoa
30 g(6 kpl) piparkakkuja
1 rkljuoksevaa hunajaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori punajuuret. Puolita pienet ja viipaloi suuret. Laita punajuuret uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin.

    MääräAinesosa
    600 gpunajuuria
  2. 2

    Sivele punajuuret ruokalusikallisella öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Murenna homejuusto ja piparkakut kulhoon. Lisää 1 rkl öljyä ja sekoita. Jaa seos punajuurten päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia. Viimeistele hunajalla.

    MääräAinesosa
    100 gsinihomejuustoa
    30 g(6 kpl) piparkakkuja
    1 rkljuoksevaa hunajaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä