Sipulipihvit
30 min

Nappaa talteen!
Sipulipihvi on vanhan ajan klassikko. Naudan fileepihvin päälle lusikoidaan reilu määrä ruskistettua ja maukkaassa liemessä haudutettua sipulia.
| 600 g | naudan ulkofileetä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Haudutettu sipuli | |
|---|---|
| 3 kpl | sipulia |
| 1 rkl | voita |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 2 tl | sinappia |
- 1.
Valmista haudutettu sipuli. Kuori ja leikkaa sipulit puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla ja ruskista sipuleita keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
- 2.
Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita fondi joukkoon. Kaada lihaliemi pannulle ja lisää sinappi. Sekoita ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Pidä lämpimänä pihvien paiston ajan.
- 3.
Leikkaa ulkofileestä neljä tasapaksua pihviä. Taputtele pihvien pinnat kuivaksi talouspaperilla ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja paista kaksi pihviä kerrallaan kuumalla pannulla noin 2 minuuttia per puoli riippuen halutusta kypsyydestä.
- 4.
Tarjoa pihvit sipulikastikkeen kanssa.
Sipulipihvi on vanhan ajan klassikko. Naudan fileepihvin päälle lusikoidaan reilu määrä ruskistettua ja maukkaassa liemessä haudutettua sipulia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | naudan ulkofileetä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Haudutettu sipuli | |
| 3 kpl | sipulia |
| 1 rkl | voita |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 2 tl | sinappia |
Valmistus
- 1
Valmista haudutettu sipuli. Kuori ja leikkaa sipulit puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla ja ruskista sipuleita keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 kpl sipulia 1 rkl voita - 2
Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita fondi joukkoon. Kaada lihaliemi pannulle ja lisää sinappi. Sekoita ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Pidä lämpimänä pihvien paiston ajan.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 1 kpl liha-annosfondi 2 tl sinappia - 3
Leikkaa ulkofileestä neljä tasapaksua pihviä. Taputtele pihvien pinnat kuivaksi talouspaperilla ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja paista kaksi pihviä kerrallaan kuumalla pannulla noin 2 minuuttia per puoli riippuen halutusta kypsyydestä.
Määrä Ainesosa 600 g naudan ulkofileetä ripaus suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna 1 rkl voita 1 rkl rypsiöljyä - 4
Tarjoa pihvit sipulikastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
287
Energiaa kcal
1203
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
34,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
287
Energiaa kcal
1203
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
34,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























