Sipulipihvit

arvosana4/5

(9)arviota
4 Annosta

30 min

Sipulipihvi on vanhan ajan klassikko. Naudan fileepihvin päälle lusikoidaan reilu määrä ruskistettua ja maukkaassa liemessä haudutettua sipulia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gnaudan ulkofileetä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
1 rklvoita
1 rklrypsiöljyä

Haudutettu sipuli

3 kplsipulia
1 rklvoita
3 dlvettä
1 kplliha-annosfondi
2 tlsinappia

Valmistus

  1. 1

    Valmista haudutettu sipuli. Kuori ja leikkaa sipulit puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla ja ruskista sipuleita keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 kplsipulia
    1 rklvoita
  2. 2

    Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita fondi joukkoon. Kaada lihaliemi pannulle ja lisää sinappi. Sekoita ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Pidä lämpimänä pihvien paiston ajan.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    1 kplliha-annosfondi
    2 tlsinappia
  3. 3

    Leikkaa ulkofileestä neljä tasapaksua pihviä. Taputtele pihvien pinnat kuivaksi talouspaperilla ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja paista kaksi pihviä kerrallaan kuumalla pannulla noin 2 minuuttia per puoli riippuen halutusta kypsyydestä.

    MääräAinesosa
    600 gnaudan ulkofileetä
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
    1 rklvoita
    1 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Tarjoa pihvit sipulikastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä