Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Siskonmakkara-kaalikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kaali ja siskonmakkara toimivat makuparina tässä lämmittävässä keitossa, jossa on myös runsaasti makua tuovia juureksia ja mausteita.

Ainekset

1/4 kpl
purjoa
300 g
Kaalia
300 g
Lanttua
2 kpl
Porkkanaa
3 kpl
Perunaa
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Kuminaa
1 tl
Timjamia
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 kpl
Laakerinlehti
400 g
Siskonmakkaraa
1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

Basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja suikaloi purjo sekä kaali. Kuori ja kuutioi juurekset.

300 g
Kaalia
300 g
Lanttua
2 kpl
Porkkanaa
3 kpl
Perunaa
1/4 kpl
purjoa
2

Kuullota purjo ja kaali öljyssä kattilassa. Lisää lanttu- ja porkkanakuutiot, tomaattisose, morttelissa murskatut kuminat sekä timjami ja kääntele hetki. Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja laakerinlehti. Keitä 5 minuuttia.

1 rkl
Öljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Kuminaa
1 tl
Timjamia
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 kpl
Laakerinlehti
3

Lisää huuhdellut perunakuutiot ja keitä vielä 5 minuuttia. Purista siskonmakkaroista sisukset palleroina kattilaan kiehuvaan liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä. Mausta ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.

400 g
Siskonmakkaraa
1/2 tl
Suolaa
Basilikaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 1.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

343

1435

21,8 g

7,3 g

16,5 g

8,8 g

4,0 g

13,3 g

5,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattipyreetä,

1 tl Kuminaa,

Laakerinlehti,

Basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli