Siskonmakkara-kaalikeitto

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Kaali ja siskonmakkara toimivat makuparina tässä lämmittävässä keitossa, jossa on myös runsaasti makua tuovia juureksia ja mausteita.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/4 kplpurjoa
300 gkaalia
300 glanttua
2 kplporkkanaa
3 kplperunaa
1 rklöljyä
2 rkltomaattipyreetä
1 tlkuminaa
1 tltimjamia
1 1/2 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
1 kpllaakerinlehti
400 gsiskonmakkaraa
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Pese ja suikaloi purjo sekä kaali. Kuori ja kuutioi juurekset.

    MääräAinesosa
    1/4 kplpurjoa
    300 gkaalia
    300 glanttua
    2 kplporkkanaa
    3 kplperunaa
  2. 2

    Kuullota purjo ja kaali öljyssä kattilassa. Lisää lanttu- ja porkkanakuutiot, tomaattisose, morttelissa murskatut kuminat sekä timjami ja kääntele hetki. Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja laakerinlehti. Keitä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä
    2 rkltomaattipyreetä
    1 tlkuminaa
    1 tltimjamia
    1 1/2 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
    1 kpllaakerinlehti
  3. 3

    Lisää huuhdellut perunakuutiot ja keitä vielä 5 minuuttia. Purista siskonmakkaroista sisukset palleroina kattilaan kiehuvaan liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä. Mausta ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.

    MääräAinesosa
    400 gsiskonmakkaraa
    1/2 tlsuolaa
    basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 1 tl Kuminaa, Laakerinlehti, Basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä