Pese ja suikaloi purjo sekä kaali. Kuori ja kuutioi juurekset. Kuullota purjo ja kaali öljyssä kattilassa. Lisää lanttu- ja porkkanakuutiot, tomaattisose, morttelissa murskatut kuminat sekä timjami ja kääntele hetki. Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja laakerinlehti. Keitä 5 minuuttia. Lisää huuhdellut perunakuutiot ja keitä vielä 5 minuuttia. Purista siskonmakkaroista sisukset palleroina kattilaan kiehuvaan liemeen ja keitä noin 5 minuuttia kunnes makkarat ovat kypsiä. Mausta ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
341
1426
21,8 g
7,3 g
16,3 g
8,5 g
3,8 g
13,0 g
4,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pala purjoa,
2 rkl Tomaattisosetta,
1 tl Kuminaa,
1 tl Timjamia,
1,5 l Vettä,
Laakerinlehti,
1 tl Suolaa,
Basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli