Siskonmakkara-kaalikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Siskonmakkara-kaalikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Siskonmakkara tuo ruokaisuutta kaalikeittoon. Myös purjo, lanttu, porkkana ja peruna maistuvat erinomaisesti keitossa. Mausta siskonmakkara-kaalikeitto muun muassa timjamilla ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.

Ainekset

300 g
Kaalia
Pala purjoa
300 g
Lanttua
2 kpl
Porkkanaa
3 kpl
Perunaa
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Tomaattisosetta
1 tl
Kuminaa
1 tl
Timjamia
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 kpl
Laakerinlehti
400 g
Siskonmakkaraa
1 tl
Suolaa

lisäksi

Basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja suikaloi purjo sekä kaali. Kuori ja kuutioi juurekset. Kuullota purjo ja kaali öljyssä kattilassa. Lisää lanttu- ja porkkanakuutiot, tomaattisose, morttelissa murskatut kuminat sekä timjami ja kääntele hetki. Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja laakerinlehti. Keitä 5 minuuttia. Lisää huuhdellut perunakuutiot ja keitä vielä 5 minuuttia. Purista siskonmakkaroista sisukset palleroina kattilaan kiehuvaan liemeen ja keitä noin 5 minuuttia kunnes makkarat ovat kypsiä. Mausta ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1426

341

21,8 g

7,3 g

16,3 g

8,5 g

3,8 g

13,0 g

4,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala purjoa,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 tl Kuminaa,

1 tl Timjamia,

1,5 l Vettä,

Laakerinlehti,

1 tl Suolaa,

Basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli