Siskonmakkara-kaalikeitto
30 min

Nappaa talteen!
Kaali ja siskonmakkara toimivat makuparina tässä lämmittävässä keitossa, jossa on myös runsaasti makua tuovia juureksia ja mausteita.
| 1/4 kpl | purjoa |
| 300 g | kaalia |
| 300 g | lanttua |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 3 kpl | perunaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | kuminaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1 1/2 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 400 g | siskonmakkaraa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| basilikaa | |
- 1.
Pese ja suikaloi purjo sekä kaali. Kuori ja kuutioi juurekset.
- 2.
Kuullota purjo ja kaali öljyssä kattilassa. Lisää lanttu- ja porkkanakuutiot, tomaattisose, morttelissa murskatut kuminat sekä timjami ja kääntele hetki. Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja laakerinlehti. Keitä 5 minuuttia.
- 3.
Lisää huuhdellut perunakuutiot ja keitä vielä 5 minuuttia. Purista siskonmakkaroista sisukset palleroina kattilaan kiehuvaan liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä. Mausta ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.
Kaali ja siskonmakkara toimivat makuparina tässä lämmittävässä keitossa, jossa on myös runsaasti makua tuovia juureksia ja mausteita.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/4 kpl | purjoa |
| 300 g | kaalia |
| 300 g | lanttua |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 3 kpl | perunaa |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | kuminaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1 1/2 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 400 g | siskonmakkaraa |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| basilikaa | |
Valmistus
- 1
Pese ja suikaloi purjo sekä kaali. Kuori ja kuutioi juurekset.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl purjoa 300 g kaalia 300 g lanttua 2 kpl porkkanaa 3 kpl perunaa - 2
Kuullota purjo ja kaali öljyssä kattilassa. Lisää lanttu- ja porkkanakuutiot, tomaattisose, morttelissa murskatut kuminat sekä timjami ja kääntele hetki. Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja laakerinlehti. Keitä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl öljyä 2 rkl tomaattipyreetä 1 tl kuminaa 1 tl timjamia 1 1/2 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota 1 kpl laakerinlehti - 3
Lisää huuhdellut perunakuutiot ja keitä vielä 5 minuuttia. Purista siskonmakkaroista sisukset palleroina kattilaan kiehuvaan liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä. Mausta ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.
Määrä Ainesosa 400 g siskonmakkaraa 1/2 tl suolaa basilikaa
Ravintosisältö
343
Energiaa kcal
1435
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
343
Energiaa kcal
1435
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 1 tl Kuminaa, Laakerinlehti, Basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























