Siskonmakkarakastike
30 min

Nappaa talteen!
Tee siskonmakkarakeiton sijaan maukas kastike siskonmakkaroista. Täyteläinen siskonmakkarakastike saa ihanaa täyteläisyyttä ranskankermasta. Tomaattisoseella ja sinapilla maustettu makkarakastike on nopea arkiruoka, joka maistuu vaikka perunamuusin kanssa.
| 400 g | (1 pkt) siskonmakkaroita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 dl | vettä |
| 1/2 | lihaliemikuutio |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 dl | ranskankermaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 kpl | (ruukkua) persiljaa |
- 1.
Kuumenna öljy pannulla. Purista makkaramassasta pyöryköitä pannulle kahdessa erässä. Paahda pyöryköitä pannulla käännellen, kunnes ne saavat väriä. Siirrä makkarat toiseen astiaan odottamaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pannulla. Laita makkarat takaisin pannulle ja lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree, sinappi ja mausteet. Hauduta 5 minuuttia välillä sekoitellen.
- 3.
Lisää ranskankerma kastikkeeseen. Hauduta vielä 5 minuuttia.
- 4.
Viimeistele kastike hienonnetulla persiljalla ja tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Tee siskonmakkarakeiton sijaan maukas kastike siskonmakkaroista. Täyteläinen siskonmakkarakastike saa ihanaa täyteläisyyttä ranskankermasta. Tomaattisoseella ja sinapilla maustettu makkarakastike on nopea arkiruoka, joka maistuu vaikka perunamuusin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) siskonmakkaroita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 dl | vettä |
| 1/2 | lihaliemikuutio |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 dl | ranskankermaa |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | (ruukkua) persiljaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna öljy pannulla. Purista makkaramassasta pyöryköitä pannulle kahdessa erässä. Paahda pyöryköitä pannulla käännellen, kunnes ne saavat väriä. Siirrä makkarat toiseen astiaan odottamaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) siskonmakkaroita 1 rkl rypsiöljyä - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pannulla. Laita makkarat takaisin pannulle ja lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree, sinappi ja mausteet. Hauduta 5 minuuttia välillä sekoitellen.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 dl vettä 1/2 lihaliemikuutio 2 rkl tomaattipyreetä 1 rkl sinappia 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Lisää ranskankerma kastikkeeseen. Hauduta vielä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 dl ranskankermaa - 4
Viimeistele kastike hienonnetulla persiljalla ja tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl (ruukkua) persiljaa
Ravintosisältö
275
Energiaa kcal
1151
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
275
Energiaa kcal
1151
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: lihaliemikuutio, 2 rkl Tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























