Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Siskonmakkarakastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee siskonmakkarakeiton sijaan maukas kastike siskonmakkaroista. Täyteläinen siskonmakkarakastike saa ihanaa makua ranskankermasta, mutta voit halutessasi jättää sen poiskin. Tomaattisoseella ja sinapilla maustettu makkarakastike on nopea arkiruoka, joka maistuu vaikka perunamuusin kanssa.

Ainekset

400 g
(1 pkt) siskonmakkaroita
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
Sipuli
3 dl
vettä
1/2
lihaliemikuutio
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 dl
ranskankermaa

Lisäksi

1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna öljy pannulla. Purista makkaramassasta pyöryköitä pannulle kahdessa erässä. Paahda pyöryköitä pannulla käännellen, kunnes ne saavat väriä. Siirrä makkarat toiseen astiaan odottamaan.

400 g
(1 pkt) siskonmakkaroita
1 rkl
rypsiöljyä
2

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pannulla. Laita makkarat takaisin pannulle ja lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree, sinappi ja mausteet. Hauduta 5 minuuttia välillä sekoitellen.

1 kpl
Sipuli
3 dl
vettä
1/2
lihaliemikuutio
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Lisää ranskankerma kastikkeeseen. Hauduta vielä 5 minuuttia.

1/2 dl
ranskankermaa
4

Viimeistele kastike hienonnetulla persiljalla ja tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.

1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.1.2012
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

272

1140

22,8 g

8,3 g

2,3 g

2,3 g

0,3 g

10,5 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

lihaliemikuutio,

2 rkl Tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli