Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Siskonmakkarakastike

Siskonmakkarakastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee siskonmakkarakeiton sijaan maukas kastike siskonmakkaroista. Täyteläinen siskonmakkarakastike saa ihanaa täyteläisyyttä ranskankermasta. Tomaattisoseella ja sinapilla maustettu makkarakastike on nopea arkiruoka, joka maistuu vaikka perunamuusin kanssa.

Ainekset

400 g
(1 pkt) siskonmakkaroita
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
Sipuli
3 dl
vettä
1/2
lihaliemikuutio
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 dl
ranskankermaa

Lisäksi

1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna öljy pannulla. Purista makkaramassasta pyöryköitä pannulle kahdessa erässä. Paahda pyöryköitä pannulla käännellen, kunnes ne saavat väriä. Siirrä makkarat toiseen astiaan odottamaan.

400 g
(1 pkt) siskonmakkaroita
1 rkl
rypsiöljyä
2

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pannulla. Laita makkarat takaisin pannulle ja lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree, sinappi ja mausteet. Hauduta 5 minuuttia välillä sekoitellen.

1 kpl
Sipuli
3 dl
vettä
1/2
lihaliemikuutio
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 rkl
Sinappia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Lisää ranskankerma kastikkeeseen. Hauduta vielä 5 minuuttia.

1/2 dl
ranskankermaa
4

Viimeistele kastike hienonnetulla persiljalla ja tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.

1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 28.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

275

1151

22,8 g

8,3 g

2,8 g

2,5 g

0,3 g

10,8 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

lihaliemikuutio,

2 rkl Tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli