Sitruunaperunat
Ainekset
Valmistus
Pese ja kuori perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois perunoista ja jätä perunat kattilaan.
Pese ja kuivaa sitruuna, raasta 2 rkl kuoren keltaista osaa ja purista ½ dl mehua pieneen kattilaan. Lisää rasva sitruunan joukkoon. Kuumenna niin, että rasva sulaa. Kaada sitruunavoi perunoille, mausta pippurilla ja sekoita hyvin.
Vinkki: Hienonna perunoiden joukkoon tuoretta persiljaa tai tilliä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
249
1044
10,8 g
6,5 g
31,3 g
1,5 g
2,5 g
4,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l vettä,
1 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli