Sitruunaperunat

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Tee ihana, helppo lisuke keitetyistä perunoista maustamalla perunat sitruunavoilla. Mausta perunat kuumina, niin ne imaisevat itseensä paljon raikasta sitruunan makua. Viimeistele sitruunaperunat mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gperunoita
2 lvettä
1 tlsuolaa
1 kplsitruuna (luomu)
50 gvoita tai margariinia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois perunoista ja jätä perunat kattilaan.

    MääräAinesosa
    800 gperunoita
    2 lvettä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Pese ja kuivaa sitruuna, raasta 2 rkl kuoren keltaista osaa ja purista ½ dl mehua pieneen kattilaan. Lisää rasva sitruunan joukkoon. Kuumenna niin, että rasva sulaa. Kaada sitruunavoi perunoille, mausta pippurilla ja sekoita hyvin.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna (luomu)
    50 gvoita tai margariinia
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Vinkki: Hienonna perunoiden joukkoon tuoretta persiljaa tai tilliä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l vettä, 1 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Anu Brask
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä