Pese ja kuori perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois perunoista ja jätä perunat kattilaan.
Pese ja kuivaa sitruuna, raasta 2 rkl kuoren keltaista osaa ja purista ½ dl mehua pieneen kattilaan. Lisää rasva sitruunan joukkoon. Kuumenna niin, että rasva sulaa. Kaada sitruunavoi perunoille, mausta pippurilla ja sekoita hyvin.
Vinkki Hienonna perunoiden joukkoon tuoretta persiljaa tai tilliä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
249
1044
10,8 g
6,5 g
31,3 g
1,5 g
2,5 g
4,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l vettä,
1 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli