Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunaperunat

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee ihana, helppo lisuke keitetyistä perunoista maustamalla perunat sitruunavoilla. Mausta perunat kuumina, niin ne imaisevat itseensä paljon raikasta sitruunan makua. Viimeistele sitruunaperunat mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.

Ainekset

800 g
perunoita
2 l
vettä
1 tl
suolaa
1 kpl
sitruuna (luomu)
50 g
voita tai 1/2 dl juoksevaa margariinia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois perunoista ja jätä perunat kattilaan.

800 g
perunoita
2 l
vettä
1 tl
suolaa
2

Pese ja kuivaa sitruuna, raasta 2 rkl kuoren keltaista osaa ja purista ½ dl mehua pieneen kattilaan. Lisää rasva sitruunan joukkoon. Kuumenna niin, että rasva sulaa. Kaada sitruunavoi perunoille, mausta pippurilla ja sekoita hyvin.

1 kpl
sitruuna (luomu)
50 g
voita tai 1/2 dl juoksevaa margariinia

Vinkki Hienonna perunoiden joukkoon tuoretta persiljaa tai tilliä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Anu Brask
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 20.2.2005
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

249

1044

10,8 g

6,5 g

31,3 g

1,5 g

2,5 g

4,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l vettä,

1 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli