Stone’sin juustoburgeri - Yhteishyvä

Stone’sin juustoburgeri

???
Annokset
4
Helsinkiläisen Gastropub Stone’sin suositun juustohampurilaisen salaisuus on mehevä pihvi ja rapeat, olutpaneroidut sipulirenkaat, jotka kasataan tikkuun hampparin hatun päälle. Sämpylätkin tehdään Stone'sissa itse.
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
Naudanjauhelihaa
1 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
3/4 tl
(¾ tl) mustapippuria
4 kpl
Hampurilaissämpylää
1/2 dl
Majoneesia
1/2 kpl
Jääsalaattia
1 kpl
(150 g) cheddarjuustoviipaleita
Tomaattiviipaleita
Maustekurkkuviipaleita

SIPULIRENKAAT

1 - 2 kpl
Sipulia
1/2 dl
Olutta
1 kpl
Kivennäisvettä
3/4 dl
(¾ dl) maissitärkkelystä (maizena)
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Valkuainen
1/2 l
Rypsiöljyä uppopaistamiseen

Näin teet

1

Sekoita jauhelihaan suola, sokeri ja mustapippuri. Anna maustua.

Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.

Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.

Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.

Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.

Sämpyläohjeita:

Kauraisat burgerisämpylät

6 helppoa sämpylätaikinaa

2

Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.

1 - 2 kpl
Sipulia
1/2 dl
Olutta
1 kpl
Kivennäisvettä
1 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
(¾ dl) maissitärkkelystä (maizena)
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Valkuainen
3

Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.

1/2 l
Rypsiöljyä uppopaistamiseen
4

Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.

1 kpl
(150 g) cheddarjuustoviipaleita
4 kpl
Hampurilaissämpylää
5

Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.

Tomaattiviipaleita
1/2 kpl
Jääsalaattia
Maustekurkkuviipaleita
1/2 dl
Majoneesia
Resepti
Kati Pohja ja Kader Zaitri / Gastropub Stone’s
Kuvat
Satu Kemppainen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 31.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja35 g141 g
Proteiinia41 g163 g
Rasvaa155 g621 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj7073 28292
Energiaa kcal1690 6758

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,75 tl (¾ tl) mustapippuria

  • Tomaattiviipaleita

  • Maustekurkkuviipaleita

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja35 g141 g
Proteiinia41 g163 g
Rasvaa155 g621 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj7073 28292
Energiaa kcal1690 6758

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,75 tl (¾ tl) mustapippuria

  • Tomaattiviipaleita

  • Maustekurkkuviipaleita

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Kati Pohja ja Kader Zaitri / Gastropub Stone’s

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.