Stone’sin juustoburgeri
Ainekset
Sipulirenkaat
Valmistus
Sekoita jauhelihaan suola, sokeri ja mustapippuri. Anna maustua.
Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.
Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.
Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.
Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.
Sämpyläohjeita:
Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.
Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.
Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.
Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1688
7065
155,0 g
21,5 g
35,8 g
4,5 g
2,0 g
40,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,75 tl (¾ tl) mustapippuria,
Tomaattiviipaleita,
Maustekurkkuviipaleita,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli