Sukkela siskonmakkarakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sukkela siskonmakkarakeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nopeus ei ole tämän keiton ainoa hyve: makkarasoppa maistuu koko perheelle. Valmiita kasvissekoituksia käyttämällä ei tarvitse ottaa esille edes leikkuulautaa!

Ainekset

1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
250 g
Peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
500 g
Siskonmakkaraa
200 g
Lehtikaali-kasviswoksekoitusta (tuorekset)
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa vesi kattilaan, lisää liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.

1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
2

Lisää peruna-sipulisekoitus ja purista siskonmakkarat kuoristaan pieninä paloina keiton joukkoon. Anna kiehua 5 minuuttia.

250 g
Peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
500 g
Siskonmakkaraa
3

Lisää tuorekset ja keitä 2–3 minuuttia. Mausta mustapippurilla.

200 g
Lehtikaali-kasviswoksekoitusta (tuorekset)
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 14.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1464

350

22,5 g

8,8 g

14,8 g

4,3 g

2,0 g

15,3 g

4,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 l Vettä,

0,5 tl Mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli