Sukkela siskonmakkarakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Nopeus ei ole tämän keiton ainoa hyve: makkarasoppa maistuu koko perheelle. Valmiita kasvissekoituksia käyttämällä ei tarvitse ottaa esille edes leikkuulautaa!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 lvettä
2 kpllihaliemikuutiota (gluteenitonta)
250 gperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
500 gsiskonmakkaraa
200 glehtikaali-kasviswoksekoitusta (tuorekset)
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Mittaa vesi kattilaan, lisää liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lvettä
    2 kpllihaliemikuutiota (gluteenitonta)
  2. 2

    Lisää peruna-sipulisekoitus ja purista siskonmakkarat kuoristaan pieninä paloina keiton joukkoon. Anna kiehua 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 gperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
    500 gsiskonmakkaraa
  3. 3

    Lisää tuorekset ja keitä 2–3 minuuttia. Mausta mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    200 glehtikaali-kasviswoksekoitusta (tuorekset)
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä