Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaa-karpalogranola

Suklaa-karpalogranola

timer-icon45 min
Fork and knife
1 Litraa
Fork and knife
1 Litraa
Suklaalla ja karpalolla maustettu granola maistuu ihanalta jälkiruoissa ja välipaloissa.

Ainekset

2 dl
Pähkinäseosta
5 dl
Neljän viljan hiutaleita
1 dl
Kookoshiutaleita
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 1/2 dl
Ruokokidesokeria
4 rkl
Vettä
1/2 dl
Rypsiöljyä

lisäksi

1 dl
Kaakaonibsejä
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään. Keitä kattilassa sokeria, vettä ja öljyä sekoittaen kunnes sokeri on liuennut.

2 dl
Pähkinäseosta
5 dl
Neljän viljan hiutaleita
1 dl
Kookoshiutaleita
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 1/2 dl
Ruokokidesokeria
4 rkl
Vettä
1/2 dl
Rypsiöljyä
2

Levitä kuivat aineet leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.

3

Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana. Anna jäähtyä.

4

Sekoita joukkoon kaakaonibsit ja kuivatut karpalot. Säilö granola lasipurkkiin ja säilytä kuivassa paikassa.

1 dl
Kaakaonibsejä
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.11.2015
Muokattu: 11.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2757

11542

164,0 g

35,0 g

244,0 g

153,0 g

65,0 g

46,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli