Suklaa-karpalogranola

Arvostele resepti
1 Litraa

45 min

Suklaalla ja karpalolla maustettu granola maistuu ihanalta jälkiruoissa ja välipaloissa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlpähkinäseosta
5 dlneljän viljan hiutaleita
1 dlkookoshiutaleita
2 rklkaakaojauhetta
1 1/2 dlruokokidesokeria
4 rklvettä
1/2 dlrypsiöljyä

Lisäksi

1 dlkaakaonibsejä
1/2 dlkuivattuja karpaloita

Valmistus

  1. 1

    Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään. Keitä kattilassa sokeria, vettä ja öljyä sekoittaen kunnes sokeri on liuennut.

    MääräAinesosa
    2 dlpähkinäseosta
    5 dlneljän viljan hiutaleita
    1 dlkookoshiutaleita
    2 rklkaakaojauhetta
    1 1/2 dlruokokidesokeria
    4 rklvettä
    1/2 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Levitä kuivat aineet leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.

  3. 3

    Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana. Anna jäähtyä.

  4. 4

    Sekoita joukkoon kaakaonibsit ja kuivatut karpalot. Säilö granola lasipurkkiin ja säilytä kuivassa paikassa.

    MääräAinesosa
    1 dlkaakaonibsejä
    1/2 dlkuivattuja karpaloita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä