Suklaa-karpalogranola | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???
Granola muistuttaa mysliä, käytä sitä jälkiruokiin ja välipaloihin.

Ainekset

2 dl
Pähkinäseosta
5 dl
Neljän viljan hiutaleita
1 dl
Kookoshiutaleita
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 1/2 dl
Ruokokidesokeria
4 rkl
Vettä
1/2 dl
Rypsiöljyä

lisäksi

1 dl
Kaakaonibsejä
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään. Keitä kattilassa sokeria, vettä ja öljyä sekoittaen kunnes sokeri on liuennut.

Levitä kuivat aineet leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.

Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana. Anna jäähtyä.

Sekoita joukkoon kaakaonibsit. Säilö granola lasipurkkiin ja säilytä kuivassa paikassa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.11.2015
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Koko resepti

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli