Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suklaa-karpalogranola

Granola muistuttaa mysliä, käytä sitä jälkiruokiin ja välipaloihin.

Ainekset

2 dl
Pähkinäseosta
5 dl
Neljän viljan hiutaleita
1 dl
Kookoshiutaleita
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 1/2 dl
Ruokokidesokeria
4 rkl
Vettä
1/2 dl
Rypsiöljyä

lisäksi

1 dl
Kaakaonibsejä
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään. Keitä kattilassa sokeria, vettä ja öljyä sekoittaen kunnes sokeri on liuennut.

Levitä kuivat aineet leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.

Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana. Anna jäähtyä.

Sekoita joukkoon kaakaonibsit. Säilö granola lasipurkkiin ja säilytä kuivassa paikassa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.11.2015
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

100g

484

2025

28,8 g

6,1 g

42,8 g

26,8 g

11,4 g

8,1 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli