Sushiburrito

Meksikolainen ja japanilainen ruokakulttuuri kohtaavat sushiburritossa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplnori-merilevää

Sushiriisi

1 1/2 dlsushiriisiä
2 dlvettä
2 tlriisiviinietikkaa
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa

Täyte

1 kplporkkana
1/2 kplkurkkua
1 kplavokado
5 rklranskankermaa
4 tlwasabitahnaa

Lisäksi

tonnikalaa, kylmäsavulohta, tofua tai kypsää broileria

Valmistus

  1. 1

    Valmista sushiriisi. Huuhdo riisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Siirrä riisi kattilaan ja lisää vesi. Keitä hiljalleen 20 minuuttia kannen alla. Älä sekoita, äläkä avaa kantta kypsymisen aikana. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Anna riisin jäähtyä kannen alla 5 minuuttia. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen.

    Kuori ja höylää porkkana kurkun kanssa juustohöylällä ohuiksi, pitkiksi lastuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi avokado.

    Sekoita ranskankermasta ja wasabitahnasta kastike. Levitä riisi kostutetuin käsin merileväarkille tasaisesti siten, että yläosa jää hieman tyhjäksi. Levitä toiseen reunaan porkkana- ja kurkkusuikaleet, avokado ja haluamasi lisäke, esim. tonnikala. Levitä päälle kastiketta. Sipaise vettä merileväarkin yläosaan ja kääri mahdollisimman tiukalle rullalle. Kääräise rulla vielä voipaperin sisään ja leikkaa rulla kahtia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Nori-merilevää, 2 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 4 tl Wasabitahnaa, Tonnikalaa, kylmäsavulohta, tofua tai kypsää broileria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä