Taikinoitu pororuukku
Ainekset
Voiteluun
Valmistus
Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää poronkäristyslihat ja kuumenna sekoitellen, kunnes lihat ovat ruskistuneet. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja peitä kattila kannella. Anna lihan hautua hiljaa kiehuen noin 30 minuuttia.
Puhdista herkkusienet ja leikkaa 2–4 osaan. Lisää kattilaan sienet, peruna-juuressekoitus, hillosipulit, liemikuutio, nesteet ja mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Jaa seos 4–6 uuninkestävään annosruukkuun. Kauli taikinalevyjä hiukan isommiksi ja jaa kahteen palaan. Nosta palat ruukkujen päälle ja paina reunoja kiinni. Voitele kannet munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä ruukkuja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin.
Vinkki: Poronkäristyksen lisäksi ruukkuihin voi käyttää riistakäristystä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
196
819
9,8 g
5,2 g
0,8 g
0,6 g
0,2 g
19,2 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Voitaikinalevyä,
0,5 dl Hillosipuleita,
2 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Timjamia,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli