Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää poronkäristyslihat ja kuumenna sekoitellen, kunnes lihat ovat ruskistuneet. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja peitä kattila kannella. Anna lihan hautua hiljaa kiehuen noin 30 minuuttia.
Puhdista herkkusienet ja leikkaa 2–4 osaan. Lisää kattilaan sienet, peruna-juuressekoitus, hillosipulit, liemikuutio, nesteet ja mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Jaa seos 4–6 uuninkestävään annosruukkuun. Kauli taikinalevyjä hiukan isommiksi ja jaa kahteen palaan. Nosta palat ruukkujen päälle ja paina reunoja kiinni. Voitele kannet munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä ruukkuja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin.
Vinkki: Poronkäristyksen lisäksi ruukkuihin voi käyttää riistakäristystä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
819
196
9,8 g
5,2 g
0,8 g
0,6 g
0,2 g
19,2 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Voitaikinalevyä,
0,5 dl Hillosipuleita,
2 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Timjamia,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli