Taikinoitu pororuukku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Taikinoitu pororuukku

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Taikinakannen alla sienten ja juuresten kanssa muhinut poronkäristys on syysruokaa parhaimmillaan.

Ainekset

3 kpl
Voitaikinalevyä
2 rkl
Voita tai margariinia
2 kpl
(à 270 g) poronkäristyslihaa (pakaste)
1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
(750 g) peruna- ja keittojuureksia (pakaste)
1/2 dl
Hillosipuleita
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 dl
Vettä
2 dl
Punaviiniä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Timjamia
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

voiteluun

1 kpl
Muna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää poronkäristyslihat ja kuumenna sekoitellen, kunnes lihat ovat ruskistuneet. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja peitä kattila kannella. Anna lihan hautua hiljaa kiehuen noin 30 minuuttia.

Puhdista herkkusienet ja leikkaa 2–4 osaan. Lisää kattilaan sienet, peruna-juuressekoitus, hillosipulit, liemikuutio, nesteet ja mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen.

Jaa seos 4–6 uuninkestävään annosruukkuun. Kauli taikinalevyjä hiukan isommiksi ja jaa kahteen palaan. Nosta palat ruukkujen päälle ja paina reunoja kiinni. Voitele kannet munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä ruukkuja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin.

Vinkki: Poronkäristyksen lisäksi ruukkuihin voi käyttää riistakäristystä.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Lasse Lecklin
Julkaistu: 22.9.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

819

196

9,8 g

5,2 g

0,8 g

0,6 g

0,2 g

19,2 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Voitaikinalevyä,

0,5 dl Hillosipuleita,

2 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Timjamia,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli