Taikinoitu pororuukku - Yhteishyvä

Taikinoitu pororuukku

???
Taikinakannen alla sienten ja juuresten kanssa muhinut poronkäristys on syysruokaa parhaimmillaan.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Voitaikinalevyä
2 rkl
Voita tai margariinia
2 kpl
(à 270 g) poronkäristyslihaa (pakaste)
1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
(750 g) peruna- ja keittojuureksia (pakaste)
1/2 dl
Hillosipuleita
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 dl
Vettä
2 dl
Punaviiniä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Timjamia
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

VOITELUUN

1 kpl
Muna

Näin teet

1

Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää poronkäristyslihat ja kuumenna sekoitellen, kunnes lihat ovat ruskistuneet. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja peitä kattila kannella. Anna lihan hautua hiljaa kiehuen noin 30 minuuttia.

Puhdista herkkusienet ja leikkaa 2–4 osaan. Lisää kattilaan sienet, peruna-juuressekoitus, hillosipulit, liemikuutio, nesteet ja mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen.

Jaa seos 4–6 uuninkestävään annosruukkuun. Kauli taikinalevyjä hiukan isommiksi ja jaa kahteen palaan. Nosta palat ruukkujen päälle ja paina reunoja kiinni. Voitele kannet munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä ruukkuja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin.

Vinkki: Poronkäristyksen lisäksi ruukkuihin voi käyttää riistakäristystä.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Lasse Lecklin
Julkaistu: 22.9.2017
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g4 g
Proteiinia19 g96 g
Rasvaa10 g49 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj819 4097
Energiaa kcal196 978

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Voitaikinalevyä

  • 0,5 dl Hillosipuleita

  • 2 dl Vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Timjamia

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g4 g
Proteiinia19 g96 g
Rasvaa10 g49 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj819 4097
Energiaa kcal196 978

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Voitaikinalevyä

  • 0,5 dl Hillosipuleita

  • 2 dl Vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Timjamia

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Lasse Lecklin

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.