Taikinoitu pororuukku

Nappaa talteen!
Taikinakannen alla sienten ja juuresten kanssa muhinut poronkäristys on syysruokaa parhaimmillaan.
| 3 kpl | voitaikinalevyä |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 2 kpl | (à 270 g) poronkäristyslihaa (pakaste) |
| 1 kpl | (200 g) herkkusieniä |
| 1 kpl | (750 g) peruna- ja keittojuureksia (pakaste) |
| 1/2 dl | hillosipuleita |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 2 dl | vettä |
| 2 dl | punaviiniä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1 kpl | muna |
- 1.
Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää poronkäristyslihat ja kuumenna sekoitellen, kunnes lihat ovat ruskistuneet. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja peitä kattila kannella. Anna lihan hautua hiljaa kiehuen noin 30 minuuttia.
Puhdista herkkusienet ja leikkaa 2–4 osaan. Lisää kattilaan sienet, peruna-juuressekoitus, hillosipulit, liemikuutio, nesteet ja mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Jaa seos 4–6 uuninkestävään annosruukkuun. Kauli taikinalevyjä hiukan isommiksi ja jaa kahteen palaan. Nosta palat ruukkujen päälle ja paina reunoja kiinni. Voitele kannet munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä ruukkuja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin.
Vinkki: Poronkäristyksen lisäksi ruukkuihin voi käyttää riistakäristystä.
Taikinoitu pororuukku
Taikinakannen alla sienten ja juuresten kanssa muhinut poronkäristys on syysruokaa parhaimmillaan.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | voitaikinalevyä |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 2 kpl | (à 270 g) poronkäristyslihaa (pakaste) |
| 1 kpl | (200 g) herkkusieniä |
| 1 kpl | (750 g) peruna- ja keittojuureksia (pakaste) |
| 1/2 dl | hillosipuleita |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 2 dl | vettä |
| 2 dl | punaviiniä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | timjamia |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
Voiteluun | |
| 1 kpl | muna |
Valmistus
- 1
Ota voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää poronkäristyslihat ja kuumenna sekoitellen, kunnes lihat ovat ruskistuneet. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja peitä kattila kannella. Anna lihan hautua hiljaa kiehuen noin 30 minuuttia.
Puhdista herkkusienet ja leikkaa 2–4 osaan. Lisää kattilaan sienet, peruna-juuressekoitus, hillosipulit, liemikuutio, nesteet ja mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Jaa seos 4–6 uuninkestävään annosruukkuun. Kauli taikinalevyjä hiukan isommiksi ja jaa kahteen palaan. Nosta palat ruukkujen päälle ja paina reunoja kiinni. Voitele kannet munalla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Kypsennä ruukkuja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat saaneet kauniin värin.
Vinkki: Poronkäristyksen lisäksi ruukkuihin voi käyttää riistakäristystä.
Ravintosisältö
196
Energiaa kcal
819
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
19,2 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
196
Energiaa kcal
819
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
19,2 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voitaikinalevyä, 0,5 dl Hillosipuleita, 2 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Timjamia, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























