Täysjyväkorput | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Täysjyväkorput

Fork and knife
50 Kappaletta
Fork and knife
50 Kappaletta
Tee kerralla iso satsi ja säilytä tiiviissä purkeissa.

Ainekset

5 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
3 rkl
Siirappia
3 tl
Suolaa
4 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
10 dl
Hiivaleipäjauhoja
100 g
Sulatettua margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy kimmoisa taikina. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota 1 tunti. Vaivaa taikina leivinpöydällä, leivo tangoiksi ja paloittele. Muotoile paloista pitkiä tai pyöreitä pieniä sämpylöitä. Anna kohota ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Halkaise jäähtyneet sämpylät haarukalla. Pane puolikkaat vieriviereen uunipelleille. Kuivaa korppuja kiertoilmauunissa kahdessa tasossa ensin 5 minuuttia 225 asteessa, sitten 2–3 tuntia 100 asteessa uuninluukku hieman raollaan. Vaihda peltien paikkaa pari kertaa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

307

73

1,5 g

0,4 g

12,3 g

1,1 g

0,8 g

2,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

25 g Hiivaa,

3 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli