Täysjyväkorput

Arvostele resepti
50 Kappaletta

Tee kerralla iso satsi ja säilytä tiiviissä purkeissa.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlvettä
25 ghiivaa
3 rklsiirappia
3 tlsuolaa
4 dltäysjyvävehnäjauhoja
10 dlhiivaleipäjauhoja
100 gsulatettua margariinia

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy kimmoisa taikina. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota 1 tunti. Vaivaa taikina leivinpöydällä, leivo tangoiksi ja paloittele. Muotoile paloista pitkiä tai pyöreitä pieniä sämpylöitä. Anna kohota ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Halkaise jäähtyneet sämpylät haarukalla. Pane puolikkaat vieriviereen uunipelleille. Kuivaa korppuja kiertoilmauunissa kahdessa tasossa ensin 5 minuuttia 225 asteessa, sitten 2–3 tuntia 100 asteessa uuninluukku hieman raollaan. Vaihda peltien paikkaa pari kertaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 25 g Hiivaa, 3 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä