Täysjyväkorput - Yhteishyvä

Täysjyväkorput

???
Kappaleita
50
Tee kerralla iso satsi ja säilytä tiiviissä purkeissa.
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
3 rkl
Siirappia
3 tl
Suolaa
4 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
10 dl
Hiivaleipäjauhoja
100 g
Sulatettua margariinia

Näin teet

1

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy kimmoisa taikina. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota 1 tunti. Vaivaa taikina leivinpöydällä, leivo tangoiksi ja paloittele. Muotoile paloista pitkiä tai pyöreitä pieniä sämpylöitä. Anna kohota ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Halkaise jäähtyneet sämpylät haarukalla. Pane puolikkaat vieriviereen uunipelleille. Kuivaa korppuja kiertoilmauunissa kahdessa tasossa ensin 5 minuuttia 225 asteessa, sitten 2–3 tuntia 100 asteessa uuninluukku hieman raollaan. Vaihda peltien paikkaa pari kertaa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g613 g
Proteiinia2 g102 g
Rasvaa2 g77 g
Kuituja1 g39 g
Energiaa kj307 15356
Energiaa kcal73 3668

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 25 g Hiivaa

  • 3 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g613 g
Proteiinia2 g102 g
Rasvaa2 g77 g
Kuituja1 g39 g
Energiaa kj307 15356
Energiaa kcal73 3668

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 25 g Hiivaa

  • 3 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.