Täytetyt uunipaprikat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Täytetyt uunipaprikat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaat täytetyt paprikat kätkevät sisälleen fetaa, oliivejä ja kikherneitä. Tomaatti ja basilika tuovat makua ja raikkautta.

Ruokavaliot

Ainekset

2 - 4 kpl
Paprika
Basilkanlehtiä
100 g
Kirsikkatomaatteja
1 - 2 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
1 kpl
(290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
12 kpl
Kivetöntä oliivia
150 g
Fetajuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet. Pane jokaisen paprikan pohjalle pari basilikanlehteä ja puolitettu kirsikkatomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla, valuta öljy paprikoiden sisään. Esikypsennä paprikoita 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Huuhtele ja valuta kikherneet. Täytä paprikat kikherneillä, lisää päälle puolitettuja tomaatteja ja oliiveja ja murennettu feta. Kypsennä vielä 15–20 minuuttia.

2

Huuhtele ja valuta kikherneet. Täytä paprikat kikherneillä, lisää päälle puolitettuja tomaatteja ja oliiveja ja murennettu feta. Kypsennä vielä 15–20 minuuttia.

1 kpl
(290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
100 g
Kirsikkatomaatteja
12 kpl
Kivetöntä oliivia
150 g
Fetajuustoa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
Muokattu: 16.9.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2032

486

44,3 g

9,5 g

8,5 g

6,5 g

9,5 g

9,5 g

10,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Basilkanlehtiä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli