Täytetyt uunipaprikat

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Maukkaat täytetyt paprikat kätkevät sisälleen fetaa, oliivejä ja kikherneitä. Tomaatti ja basilika tuovat makua ja raikkautta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpunaista paprikaa
1/2 kplruukkua basilkaa
100 gkirsikkatomaatteja
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
230 g(1 prk, á 380/230 g) kikherneitä
12 kplkivetöntä oliivia
150 gfetajuustoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet. Halkaise kirsikkatomaatit.

    MääräAinesosa
    4 kplpunaista paprikaa
    100 gkirsikkatomaatteja
  2. 2

    Pane jokaisen paprikan pohjalle pari basilikanlehteä ja puolitettu kirsikkatomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla, valuta öljy paprikoiden sisään. Esikypsennä paprikoita 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilkaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
    2 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Huuhtele ja valuta kikherneet. Halkaise oliivit ja murenna feta. Täytä paprikat kikherneillä, lisää päälle puolitettuja tomaatteja, oliiveja ja fetaa. Kypsennä vielä 15–20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    230 g(1 prk, á 380/230 g) kikherneitä
    12 kplkivetöntä oliivia
    150 gfetajuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä