Täytetyt uunipaprikat
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukkaat täytetyt paprikat kätkevät sisälleen fetaa, oliivejä ja kikherneitä. Tomaatti ja basilika tuovat makua ja raikkautta.
| 4 kpl | punaista paprikaa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilkaa |
| 100 g | kirsikkatomaatteja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 230 g | (1 prk, á 380/230 g) kikherneitä |
| 12 kpl | kivetöntä oliivia |
| 150 g | fetajuustoa |
- 1.
Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet. Halkaise kirsikkatomaatit.
- 2.
Pane jokaisen paprikan pohjalle pari basilikanlehteä ja puolitettu kirsikkatomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla, valuta öljy paprikoiden sisään. Esikypsennä paprikoita 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- 3.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Halkaise oliivit ja murenna feta. Täytä paprikat kikherneillä, lisää päälle puolitettuja tomaatteja, oliiveja ja fetaa. Kypsennä vielä 15–20 minuuttia.
Maukkaat täytetyt paprikat kätkevät sisälleen fetaa, oliivejä ja kikherneitä. Tomaatti ja basilika tuovat makua ja raikkautta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | punaista paprikaa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilkaa |
| 100 g | kirsikkatomaatteja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 230 g | (1 prk, á 380/230 g) kikherneitä |
| 12 kpl | kivetöntä oliivia |
| 150 g | fetajuustoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet. Halkaise kirsikkatomaatit.
Määrä Ainesosa 4 kpl punaista paprikaa 100 g kirsikkatomaatteja - 2
Pane jokaisen paprikan pohjalle pari basilikanlehteä ja puolitettu kirsikkatomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla, valuta öljy paprikoiden sisään. Esikypsennä paprikoita 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilkaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria 2 rkl oliiviöljyä - 3
Huuhtele ja valuta kikherneet. Halkaise oliivit ja murenna feta. Täytä paprikat kikherneillä, lisää päälle puolitettuja tomaatteja, oliiveja ja fetaa. Kypsennä vielä 15–20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 230 g (1 prk, á 380/230 g) kikherneitä 12 kpl kivetöntä oliivia 150 g fetajuustoa
Ravintosisältö
549
Energiaa kcal
2298
Energiaa kj
45,3 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
12,0 g
Kuituja
13,5 g
Proteiinia
11,3 g
Suolaa
549
Energiaa kcal
2298
Energiaa kj
45,3 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
12,0 g
Kuituja
13,5 g
Proteiinia
11,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























