Terveellinen lehtikaali-linssipata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Terveellinen lehtikaali-linssipata
Play

Terveellinen lehtikaali-linssipata

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Terveellinen ja makuja pullollaan oleva lehtikaali-linssipata valmistuu helposti käyttövalmiista säilykelinsseistä. Proteiinipitoiset linssit pitävät kylläisenä pitkään. Pata saa intensiivisen makunsa tuoreesta kurkumasta, intialaisista mausteista ja paseeratusta tomaatista.

Ainekset

100 g
(1 ps) lehtikaalia
1 kpl
keltainen paprika
1 kpl
iso sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
30 g
tuoretta kurkumaa
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
(1 prk) paseerattua tomaattia
2 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 tl
cayennepippuria
1 tl
korianteria
2 tl
juustokuminaa
760 g
(2 pkt) punaisia linssejä (säilyke)

lisäksi

2 dl
paksua jogurttia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Huuhtele ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori kurkuma lusikankärjellä ja raasta (n. 2 rkl raastetta) raastimen pienimmällä terällä.

100 g
(1 ps) lehtikaalia
1 kpl
keltainen paprika
1 kpl
iso sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
30 g
tuoretta kurkumaa
2

Kuullota paprikaa, sipuleita ja kurkumaa muutama minuutti öljyssä kattilassa tai kasarissa.

1 rkl
rypsiöljyä
3

Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta cayennepippurilla, korianterilla ja juustokuminalla. Kypsennä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.

500 g
(1 prk) paseerattua tomaattia
2 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 tl
cayennepippuria
1 tl
korianteria
2 tl
juustokuminaa
4

Valuta linssit. Sekoita pataan linssit ja lehtikaali. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes lehtikaali pehmenee. Tarjoa paksun jogurtin kanssa.

760 g
(2 pkt) punaisia linssejä (säilyke)
2 dl
paksua jogurttia

Vinkki: Kurkuma värjää kädet ja leikkuulaudan, joten käytä kertakäyttökäsineitä ja suojaa leikkuulauta leivinpaperilla kurkumaa käsitellessäsi. Voit valmistaa vegaanisen padan, kun vaihdat jogurtin vegaaniseen versioon.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 16.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1455

348

9,0 g

2,8 g

41,5 g

12,5 g

7,0 g

20,8 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

30 g tuoretta kurkumaa,

1 tl cayennepippuria,

1 tl korianteria,

2 tl juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli