Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Huuhtele ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori kurkuma lusikankärjellä ja raasta (n. 2 rkl raastetta) raastimen pienimmällä terällä.
Kuullota paprikaa, sipuleita ja kurkumaa muutama minuutti öljyssä kattilassa tai kasarissa.
Lisää paseerattu tomaatti ja vesi, murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta cayennepippurilla, korianterilla ja juustokuminalla. Kypsennä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Valuta linssit. Sekoita pataan linssit ja lehtikaali. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes lehtikaali pehmenee. Tarjoa paksun jogurtin kanssa.
Vinkki: Kurkuma värjää kädet ja leikkuulaudan, joten käytä kertakäyttökäsineitä ja suojaa leikkuulauta leivinpaperilla kurkumaa käsitellessäsi. Voit valmistaa vegaanisen padan, kun vaihdat jogurtin vegaaniseen versioon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
395
1655
10,8 g
4,0 g
46,8 g
16,8 g
6,5 g
24,0 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl korianteria,
2 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli