Terveellinen lehtikaali-linssipata

arvosana4/5

(8)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Terveellinen ja makuja pullollaan oleva lehtikaali-linssipata valmistuu helposti käyttövalmiista säilykelinsseistä. Proteiinipitoiset linssit pitävät kylläisenä pitkään. Pata saa intensiivisen makunsa tuoreesta kurkumasta, intialaisista mausteista ja paseeratusta tomaatista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 g(1 ps) lehtikaalia
1 kplkeltainen paprika
1 kpliso sipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
30 gtuoretta kurkumaa
1 rklrypsiöljyä
500 g(1 prk) paseerattua tomaattia
2 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 tlcayennepippuria
1 tlkorianteria
2 tljuustokuminaa
760 g(2 pkt) punaisia linssejä (säilyke)

LISÄKSI

2 dlpaksua jogurttia

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Huuhtele ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori kurkuma lusikankärjellä ja raasta (n. 2 rkl raastetta) raastimen pienimmällä terällä.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) lehtikaalia
    1 kplkeltainen paprika
    1 kpliso sipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    30 gtuoretta kurkumaa
  2. 2

    Kuullota paprikaa, sipuleita ja kurkumaa muutama minuutti öljyssä kattilassa tai kasarissa.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Lisää paseerattu tomaatti ja vesi, murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta cayennepippurilla, korianterilla ja juustokuminalla. Kypsennä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    500 g(1 prk) paseerattua tomaattia
    2 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    1 tlcayennepippuria
    1 tlkorianteria
    2 tljuustokuminaa
  4. 4

    Valuta linssit. Sekoita pataan linssit ja lehtikaali. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes lehtikaali pehmenee. Tarjoa paksun jogurtin kanssa.

    MääräAinesosa
    760 g(2 pkt) punaisia linssejä (säilyke)
    2 dlpaksua jogurttia

Vinkki: Kurkuma värjää kädet ja leikkuulaudan, joten käytä kertakäyttökäsineitä ja suojaa leikkuulauta leivinpaperilla kurkumaa käsitellessäsi. Voit valmistaa vegaanisen padan, kun vaihdat jogurtin vegaaniseen versioon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl korianteria, 2 tl juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
14.2.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä