Terveellinen lehtikaali-linssipata
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Terveellinen ja makuja pullollaan oleva lehtikaali-linssipata valmistuu helposti käyttövalmiista säilykelinsseistä. Proteiinipitoiset linssit pitävät kylläisenä pitkään. Pata saa intensiivisen makunsa tuoreesta kurkumasta, intialaisista mausteista ja paseeratusta tomaatista.
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 30 g | tuoretta kurkumaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (1 prk) paseerattua tomaattia |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 1 tl | cayennepippuria |
| 1 tl | korianteria |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 760 g | (2 pkt) punaisia linssejä (säilyke) |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| 2 dl | paksua jogurttia |
- 1.
Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Huuhtele ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori kurkuma lusikankärjellä ja raasta (n. 2 rkl raastetta) raastimen pienimmällä terällä.
- 2.
Kuullota paprikaa, sipuleita ja kurkumaa muutama minuutti öljyssä kattilassa tai kasarissa.
- 3.
Lisää paseerattu tomaatti ja vesi, murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta cayennepippurilla, korianterilla ja juustokuminalla. Kypsennä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
- 4.
Valuta linssit. Sekoita pataan linssit ja lehtikaali. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes lehtikaali pehmenee. Tarjoa paksun jogurtin kanssa.
Terveellinen lehtikaali-linssipata
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Terveellinen ja makuja pullollaan oleva lehtikaali-linssipata valmistuu helposti käyttövalmiista säilykelinsseistä. Proteiinipitoiset linssit pitävät kylläisenä pitkään. Pata saa intensiivisen makunsa tuoreesta kurkumasta, intialaisista mausteista ja paseeratusta tomaatista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 30 g | tuoretta kurkumaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 500 g | (1 prk) paseerattua tomaattia |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 1 tl | cayennepippuria |
| 1 tl | korianteria |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 760 g | (2 pkt) punaisia linssejä (säilyke) |
LISÄKSI | |
| 2 dl | paksua jogurttia |
Valmistus
- 1
Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Huuhtele ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori kurkuma lusikankärjellä ja raasta (n. 2 rkl raastetta) raastimen pienimmällä terällä.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) lehtikaalia 1 kpl keltainen paprika 1 kpl iso sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä 30 g tuoretta kurkumaa - 2
Kuullota paprikaa, sipuleita ja kurkumaa muutama minuutti öljyssä kattilassa tai kasarissa.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 3
Lisää paseerattu tomaatti ja vesi, murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta cayennepippurilla, korianterilla ja juustokuminalla. Kypsennä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 500 g (1 prk) paseerattua tomaattia 2 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) 1 tl cayennepippuria 1 tl korianteria 2 tl juustokuminaa - 4
Valuta linssit. Sekoita pataan linssit ja lehtikaali. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes lehtikaali pehmenee. Tarjoa paksun jogurtin kanssa.
Määrä Ainesosa 760 g (2 pkt) punaisia linssejä (säilyke) 2 dl paksua jogurttia
Vinkki: Kurkuma värjää kädet ja leikkuulaudan, joten käytä kertakäyttökäsineitä ja suojaa leikkuulauta leivinpaperilla kurkumaa käsitellessäsi. Voit valmistaa vegaanisen padan, kun vaihdat jogurtin vegaaniseen versioon.
Ravintosisältö
398
Energiaa kcal
1667
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,3 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
398
Energiaa kcal
1667
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,3 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl korianteria, 2 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























