Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Huuhtele ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori kurkuma lusikankärjellä ja raasta (n. 2 rkl raastetta) raastimen pienimmällä terällä.
Kuullota paprikaa, sipuleita ja kurkumaa muutama minuutti öljyssä kattilassa tai kasarissa.
Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta cayennepippurilla, korianterilla ja juustokuminalla. Kypsennä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Valuta linssit. Sekoita pataan linssit ja lehtikaali. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes lehtikaali pehmenee. Tarjoa paksun jogurtin kanssa.
Vinkki: Kurkuma värjää kädet ja leikkuulaudan, joten käytä kertakäyttökäsineitä ja suojaa leikkuulauta leivinpaperilla kurkumaa käsitellessäsi. Voit valmistaa vegaanisen padan, kun vaihdat jogurtin vegaaniseen versioon.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1455
348
9,0 g
2,8 g
41,5 g
12,5 g
7,0 g
20,8 g
1,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
30 g tuoretta kurkumaa,
1 tl cayennepippuria,
1 tl korianteria,
2 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli