Thaimaalainen uuniseiti
40 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tässä edullinen, nopea ja helppo kalaruoka! Thaimaalainen uuniseiti maustetaan currytahnalla ja kookoskermalla. Tarjoa herkullinen uunikala riisin kanssa.
| 400 g | (1 pkt) pakasteseitiä paloina |
| 2 dl | kookoskermaa |
| 2 rkl | punaista currytahnaa |
| 1/4 kpl | purjoa |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
- 1.
Sulata kalapalat pakkauksen ohjeen mukaan ja asettele palat uunivuokaan.
- 2.
Sekoita kulhossa kookoskerma ja currytahna. Valuta seos kalojen päälle.
- 3.
Halkaise, huutele ja suikaloi purjo. Huuhtele chili, poista kanta ja siemenet, hienonna. Ripottele purjot ja chilit kalojen päälle.
- 4.
Kypsennä vuokaa 200-asteessa 30 minuuttia. Tarjoa jasmiini- tai basmatiriisin kanssa.
Tässä edullinen, nopea ja helppo kalaruoka! Thaimaalainen uuniseiti maustetaan currytahnalla ja kookoskermalla. Tarjoa herkullinen uunikala riisin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) pakasteseitiä paloina |
| 2 dl | kookoskermaa |
| 2 rkl | punaista currytahnaa |
| 1/4 kpl | purjoa |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata kalapalat pakkauksen ohjeen mukaan ja asettele palat uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) pakasteseitiä paloina - 2
Sekoita kulhossa kookoskerma ja currytahna. Valuta seos kalojen päälle.
Määrä Ainesosa 2 dl kookoskermaa 2 rkl punaista currytahnaa - 3
Halkaise, huutele ja suikaloi purjo. Huuhtele chili, poista kanta ja siemenet, hienonna. Ripottele purjot ja chilit kalojen päälle.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl purjoa 1/2 kpl punaista chiliä - 4
Kypsennä vuokaa 200-asteessa 30 minuuttia. Tarjoa jasmiini- tai basmatiriisin kanssa.
Ravintosisältö
201
Energiaa kcal
840
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
201
Energiaa kcal
840
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























