Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tikka masala -kanapullapelti

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Mausta broileripyörykät intialaisittain helposti yhdellä maustepussilla ja paista uunissa yhdessä pakastealtaasta löytyvien kasvisten kanssa. Sekoita jogurtista ja limestä helppo kastike pellin kylkeen.

Ainekset

Kanapullat

400 g
(1 rs) broilerin jauhelihaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa 18 %
1 dl
korppujauhoja
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
35 g
(1 ps) tikka masala -mausteseosta (Santa Maria)
1 kpl
limen mehu
1 kpl
kananmuna

Uunikasvikset

500 g
(1 ps) wokvihanneksia (oriental style)
2 tl
tikka masala -mausteseosta
2 rkl
rypsiöljyä

Limejogurttikastike

1/2 kpl
ruukkua korianteria
2 dl
paksua jogurttia (esim. turkkilaista)
1 kpl
limen kuori ja mehu
1/4 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

1/2
ruukkua korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita uunikasviksista. Levitä jäiset wokvihannekset leivinpaperille pellille. Ota erilleen 2 teelusikkaa tikka masala -mausteseosta. Kääntele öljy ja mausteseos kasviksiin.

500 g
(1 ps) wokvihanneksia (oriental style)
2 tl
tikka masala -mausteseosta
2 rkl
rypsiöljyä
2

Valmista kanapullataikina. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna tekeytyä hetki. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin noin 20 kanapullaa pellille kasvisten joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

400 g
(1 rs) broilerin jauhelihaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa 18 %
1 dl
korppujauhoja
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
35 g
(1 ps) tikka masala -mausteseosta (Santa Maria)
1 kpl
limen mehu
1 kpl
kananmuna
3

Hienonna korianteri. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset kulhossa.

1/2 kpl
ruukkua korianteria
2 dl
paksua jogurttia (esim. turkkilaista)
1 kpl
limen kuori ja mehu
1/4 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
4

Viimeistele valmis kanapullapelti korianterilla ja tarjoa jogurttikastikkeen kanssa. Halutessasi tarjoa lisäksi riisiä tai salaattia.

1/2
ruukkua korianteria

Vinkki: Saat kanapullapellistä gluteenittoman, kun vaihdat korppujauhot gluteenittomiksi.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 28.12.2021
|
Muokattu: 28.12.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

501

2097

28,3 g

10,3 g

25,5 g

12,0 g

5,0 g

32,0 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli