Tilli-sinappisilakat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tilli-sinappisilakat

Tilli-sinappisilakat

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tillillä maustetut sinappisilakat kuuluvat juhlapöydän klassikoihin. Tarjoa kylmiä silakoita esimerkiksi joulun kalapöydässä tai tee niistä juhlavat leivät aterian alkuun.

Ainekset

600 g
silakkafileitä

etikkaliemi

5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
1 rkl
suolaa

tilli-sinappikastike

1
ruukku tilliä
1 dl
sinappia (gluteenitonta)
1 dl
vettä
1 dl
rypsiöljyä
3 rkl
sokeria
1 rkl
väkiviinaetikkaa
2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.

600 g
silakkafileitä
2

Yhdistä etikkaliemen ainekset kulhossa. Sekoita silakat liemeen. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
sokeria
1 rkl
suolaa
3

Hienonna tilli. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

1
ruukku tilliä
1 dl
sinappia (gluteenitonta)
1 dl
vettä
1 dl
rypsiöljyä
3 rkl
sokeria
1 rkl
väkiviinaetikkaa
2 tl
suolaa
4

Valuta silakat. Poista halutessasi silakoiden nahka. Leikkaa fileet pitkittäin kahtia ja poista selkäevät. Laita silakat purkkiin, lisää kastike ja sekoita. Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Vinkki: Resepti on helppo ja vaivaton tehdä, mutta varaa silakoille riittävästi maustumisaikaa (vähintään yön yli).

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1220

292

18,8 g

2,1 g

17,3 g

17,3 g

0,3 g

12,6 g

4,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli