Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
Yhdistä etikkaliemen ainekset kulhossa. Sekoita silakat liemeen. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Hienonna tilli. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Valuta silakat. Poista halutessasi silakoiden nahka. Leikkaa fileet pitkittäin kahtia ja poista selkäevät. Laita silakat purkkiin, lisää kastike ja sekoita. Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Vinkki: Resepti on helppo ja vaivaton tehdä, mutta varaa silakoille riittävästi maustumisaikaa (vähintään yön yli).
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1220
292
18,8 g
2,1 g
17,3 g
17,3 g
0,3 g
12,6 g
4,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli