Tomaattichutney
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valitse chutneyyn pehmeitä, kypsiä tomaatteja, ja anna niiden hautua makuaineiden kanssa lempeällä lämmöllä hitaasti täyteläiseksi tomaattichutneyksi.
| 600 g | tomaatteja |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 tl | suolaa |
| vettä tarvittaessa |
- 1.
Kalttaa tomaatit eli leikkaa niiden kantaan ristikkäiset viillot ja kasta tomaatit sitten muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Ota tomaatit pois vedestä ja irrota kuori vetämällä. Lohko kuoritut tomaatit ja poista kanta. Laita paloitellut tomaatit kattilaan.
- 2.
Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Lisää kaikki chutneyn ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sitten miedolla lämmöllä 1–1 1/2 tuntia, kunnes seos on sosemaista. Jos chutney tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.
- 3.
Purkita kuuma chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.
Tomaattichutney
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Valitse chutneyyn pehmeitä, kypsiä tomaatteja, ja anna niiden hautua makuaineiden kanssa lempeällä lämmöllä hitaasti täyteläiseksi tomaattichutneyksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | tomaatteja |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 tl | suolaa |
| vettä tarvittaessa |
Valmistus
- 1
Kalttaa tomaatit eli leikkaa niiden kantaan ristikkäiset viillot ja kasta tomaatit sitten muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Ota tomaatit pois vedestä ja irrota kuori vetämällä. Lohko kuoritut tomaatit ja poista kanta. Laita paloitellut tomaatit kattilaan.
Määrä Ainesosa 600 g tomaatteja - 2
Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Lisää kaikki chutneyn ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sitten miedolla lämmöllä 1–1 1/2 tuntia, kunnes seos on sosemaista. Jos chutney tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 dl valkoviinietikkaa 1 dl sokeria 1 kpl punainen chili 1 tl suolaa vettä tarvittaessa - 3
Purkita kuuma chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.
Lusikoi valmista chutneyta burgerin ja hodarin väliin sekä makkara- ja liharuokien lisukkeeksi.
Ravintosisältö
563
Energiaa kcal
2360
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
118,0 g
Hiilihydraatteja
116,0 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
6,5 g
Suolaa
563
Energiaa kcal
2360
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
118,0 g
Hiilihydraatteja
116,0 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
6,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vettä tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























