Tomaattichutney

arvosana5/5

(1)arvio
1 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Valitse chutneyyn pehmeitä, kypsiä tomaatteja, ja anna niiden hautua makuaineiden kanssa lempeällä lämmöllä hitaasti täyteläiseksi tomaattichutneyksi.

Ainekset

MääräAinesosa
600 gtomaatteja
1 kplomena
1 kplsipuli
1 dlvalkoviinietikkaa
1 dlsokeria
1 kplpunainen chili
1 tlsuolaa
vettä tarvittaessa

Valmistus

  1. 1

    Kalttaa tomaatit eli leikkaa niiden kantaan ristikkäiset viillot ja kasta tomaatit sitten muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Ota tomaatit pois vedestä ja irrota kuori vetämällä. Lohko kuoritut tomaatit ja poista kanta. Laita paloitellut tomaatit kattilaan.

    MääräAinesosa
    600 gtomaatteja
  2. 2

    Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Lisää kaikki chutneyn ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sitten miedolla lämmöllä 1–1 1/2 tuntia, kunnes seos on sosemaista. Jos chutney tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 dlvalkoviinietikkaa
    1 dlsokeria
    1 kplpunainen chili
    1 tlsuolaa
    vettä tarvittaessa
  3. 3

    Purkita kuuma chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.

Lusikoi valmista chutneyta burgerin ja hodarin väliin sekä makkara- ja liharuokien lisukkeeksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vettä tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä