Kalttaa tomaatit eli leikkaa niiden kantaan ristikkäiset viillot ja kasta tomaatit sitten muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Ota tomaatit pois vedestä ja irrota kuori vetämällä. Lohko kuoritut tomaatit ja poista kanta. Laita paloitellut tomaatit kattilaan.
Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Lisää kaikki chutneyn ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sitten miedolla lämmöllä 1–1 1/2 tuntia, kunnes seos on sosemaista. Jos chutney tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.
Purkita kuuma chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
552
2313
2,0 g
—
116,0 g
115,0 g
11,0 g
3,0 g
6,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(vettä tarvittaessa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli