Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattichutney

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Valitse chutneyyn pehmeitä, kypsiä tomaatteja, ja anna niiden hautua makuaineiden kanssa lempeällä lämmöllä hitaasti täyteläiseksi tomaattichutneyksi. Lusikoi valmista chutneya burgerin ja hodarin väliin sekä makkara- ja liharuokien lisukkeeksi.

Ainekset

600 g
tomaatteja
1 kpl
omena
1 kpl
sipuli
1 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
sokeria
1 kpl
punainen chili
1 tl
suolaa
(vettä tarvittaessa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kalttaa tomaatit eli leikkaa niiden kantaan ristikkäiset viillot ja kasta tomaatit sitten muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Ota tomaatit pois vedestä ja irrota kuori vetämällä. Lohko kuoritut tomaatit ja poista kanta. Laita paloitellut tomaatit kattilaan.

600 g
tomaatteja
2

Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Lisää kaikki chutneyn ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sitten miedolla lämmöllä 1–1 1/2 tuntia, kunnes seos on sosemaista. Jos chutney tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.

1 kpl
sipuli
1 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
sokeria
1 kpl
punainen chili
1 tl
suolaa
(vettä tarvittaessa)
3

Purkita kuuma chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.7.2009
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

552

2313

2,0 g

116,0 g

115,0 g

11,0 g

3,0 g

6,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(vettä tarvittaessa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli