Tomaattichutney - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattichutney

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Kypsiä tomaatteja
150 g
Omenaa
100 g
Sipulia
1 dl
Valkoviinietikkaa
1 dl
Sokeria
Pala punaista chiliä
1 tl
Suolaa
Tilkka vettä tarvittaessa

Näin teet

1

Kuori tomaatit kastamalla ne muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja vetämällä kuori pois. Lohko tomaatit, poista kanta ja siemenet. Kuori omena ja sipuli ja leikkaa pieneksi. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Laske lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä 1–1 1/2 tuntia eli kunnes seos on sosemaista. Jos seos on liian sakeaa, lisää vettä. Tölkitä puhtaisiin tölkkeihin. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden. Tarjoa liharuokien tai makkaran lisänä tai hampurilaisten mausteena.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 15.5.2019