Tomaattichutney | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tomaattichutney

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

500 g
Kypsiä tomaatteja
150 g
Omenaa
100 g
Sipulia
1 dl
Valkoviinietikkaa
1 dl
Sokeria
Pala punaista chiliä
1 tl
Suolaa
Tilkka vettä tarvittaessa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori tomaatit kastamalla ne muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja vetämällä kuori pois. Lohko tomaatit, poista kanta ja siemenet. Kuori omena ja sipuli ja leikkaa pieneksi. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Laske lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä 1–1 1/2 tuntia eli kunnes seos on sosemaista. Jos seos on liian sakeaa, lisää vettä. Tölkitä puhtaisiin tölkkeihin. Chutney säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden. Tarjoa liharuokien tai makkaran lisänä tai hampurilaisten mausteena.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.