Tomaattinen jauhelihakeitto
45 min

Nappaa talteen!
Tässä keitossa kohtaavat kaksi suomalaista arkiruokasuosikkia: lempeän hapokas vuohenjuusto-tomaattikeitto ja kasvisten höystämä jauhelihakeitto. Lisää liemeen myös kourallinen ruokaisia ja ravitsevia ohrasuurimoita.
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | naudanjauhelihaa (vähärasvaista) |
| 2 tl | öljyä |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | varsisellerinvarsi |
| 9 dl | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 500 g | (1 pkt) tomaattimurskaa |
| 140 g | (½ pkt) pehmeää vuohenmaitojuustoa |
| 3/4 dl | esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita |
| 1/2 tl | timjamia |
| (suolaa) |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla sekoitellen. Lisää sipulit paistamisen loppuvaiheessa ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
- 2.
Huuhtele porkkana ja selleri. Kuori ja viipaloi porkkana, paloittele sellerinvarsi.
- 3.
Kiehauta vesi, liemikuutiot ja tomaattimurska kattilassa. Sekoita vuohenjuusto liemeen. Lisää ohrasuurimot, timjami, jauheliha-sipuliseos ja kasvikset. Keitä 20 minuuttia, tai kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä.
- 4.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tomaattinen jauhelihakeitto
Tässä keitossa kohtaavat kaksi suomalaista arkiruokasuosikkia: lempeän hapokas vuohenjuusto-tomaattikeitto ja kasvisten höystämä jauhelihakeitto. Lisää liemeen myös kourallinen ruokaisia ja ravitsevia ohrasuurimoita.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | naudanjauhelihaa (vähärasvaista) |
| 2 tl | öljyä |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | varsisellerinvarsi |
| 9 dl | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 500 g | (1 pkt) tomaattimurskaa |
| 140 g | (½ pkt) pehmeää vuohenmaitojuustoa |
| 3/4 dl | esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita |
| 1/2 tl | timjamia |
| (suolaa) |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla sekoitellen. Lisää sipulit paistamisen loppuvaiheessa ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 400 g naudanjauhelihaa (vähärasvaista) 2 tl öljyä - 2
Huuhtele porkkana ja selleri. Kuori ja viipaloi porkkana, paloittele sellerinvarsi.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 1 kpl varsisellerinvarsi - 3
Kiehauta vesi, liemikuutiot ja tomaattimurska kattilassa. Sekoita vuohenjuusto liemeen. Lisää ohrasuurimot, timjami, jauheliha-sipuliseos ja kasvikset. Keitä 20 minuuttia, tai kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 9 dl vettä 500 g (1 pkt) tomaattimurskaa 2 kpl lihaliemikuutiota 140 g (½ pkt) pehmeää vuohenmaitojuustoa 3/4 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita 1/2 tl timjamia - 4
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Määrä Ainesosa (suolaa)
Ravintosisältö
398
Energiaa kcal
1667
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,0 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
398
Energiaa kcal
1667
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,0 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 9 dl vettä, (suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























