Tomaattinen jauhelihakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min

Tässä keitossa kohtaavat kaksi suomalaista arkiruokasuosikkia: lempeän hapokas vuohenjuusto-tomaattikeitto ja kasvisten höystämä jauhelihakeitto. Lisää liemeen myös kourallinen ruokaisia ja ravitsevia ohrasuurimoita.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
400 gnaudanjauhelihaa (vähärasvaista)
2 tlöljyä
1 kplporkkana
1 kplvarsisellerinvarsi
9 dlvettä
2 kpllihaliemikuutiota
500 g(1 pkt) tomaattimurskaa
140 g(½ pkt) pehmeää vuohenmaitojuustoa
3/4 dlesikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1/2 tltimjamia
(suolaa)

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla sekoitellen. Lisää sipulit paistamisen loppuvaiheessa ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat läpikuultavia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    400 gnaudanjauhelihaa (vähärasvaista)
    2 tlöljyä
  2. 2

    Huuhtele porkkana ja selleri. Kuori ja viipaloi porkkana, paloittele sellerinvarsi.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    1 kplvarsisellerinvarsi
  3. 3

    Kiehauta vesi, liemikuutiot ja tomaattimurska kattilassa. Sekoita vuohenjuusto liemeen. Lisää ohrasuurimot, timjami, jauheliha-sipuliseos ja kasvikset. Keitä 20 minuuttia, tai kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    9 dlvettä
    500 g(1 pkt) tomaattimurskaa
    2 kpllihaliemikuutiota
    140 g(½ pkt) pehmeää vuohenmaitojuustoa
    3/4 dlesikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
    1/2 tltimjamia
  4. 4

    Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

    MääräAinesosa
    (suolaa)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 9 dl vettä, (suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä