Yhteistyössä: Food Market Herkku

45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hurmaa höyryävällä tomaattisella kalakeitolla, joka saa välimerellistä makua yrteistä, valkosipulista, katkaravuista ja simpukoista. Tarjoa keitto smetanan ja rapeakuorisen leivän kanssa.
| 500 g | (1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste) |
| 500 g | ahven-, kuha- tai haukifileetä |
| 200 g | katkarapuja (palvelutori) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 2 rkl | voita |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 500 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kala-annosfondia |
| 2 rkl | yrttistä mausteseosta (esim. nomu mediterranean, origanum & parsley) |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukku tilliä hienonnettuna |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| vaaleaa leipää | |
Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Paloittele paprikat. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja selleri.
Kuumenna voi noin 3 litran vetoisessa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pari minuuttia. Lisää muut kasvikset ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista hetki. Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan. Lisää annosfondit ja yrttimauste. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
Kuutioi kala ja valuta simpukat. Lisää kala kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä pari minuuttia. Nostele simpukat ja katkaravut joukkoon. Kuumenna keitto uudelleen kiehumispisteeseen ja viimeistele tillillä. Tarjoa smetanan ja leivän kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Hurmaa höyryävällä tomaattisella kalakeitolla, joka saa välimerellistä makua yrteistä, valkosipulista, katkaravuista ja simpukoista. Tarjoa keitto smetanan ja rapeakuorisen leivän kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste) |
| 500 g | ahven-, kuha- tai haukifileetä |
| 200 g | katkarapuja (palvelutori) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 2 rkl | voita |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 500 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kala-annosfondia |
| 2 rkl | yrttistä mausteseosta (esim. nomu mediterranean, origanum & parsley) |
LISÄKSI | |
| 1/2 kpl | ruukku tilliä hienonnettuna |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| vaaleaa leipää | |
Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste) |
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Paloittele paprikat. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja selleri.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
Kuumenna voi noin 3 litran vetoisessa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pari minuuttia. Lisää muut kasvikset ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista hetki. Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan. Lisää annosfondit ja yrttimauste. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | voita |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 500 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kala-annosfondia |
| 2 rkl | yrttistä mausteseosta (esim. nomu mediterranean, origanum & parsley) |
Kuutioi kala ja valuta simpukat. Lisää kala kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä pari minuuttia. Nostele simpukat ja katkaravut joukkoon. Kuumenna keitto uudelleen kiehumispisteeseen ja viimeistele tillillä. Tarjoa smetanan ja leivän kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | ahven-, kuha- tai haukifileetä |
| 200 g | katkarapuja (palvelutori) |
| 1/2 kpl | ruukku tilliä hienonnettuna |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| vaaleaa leipää |
210
Energiaa kcal
881
Energiaa kj
10,4 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,9 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
18,1 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
210
Energiaa kcal
881
Energiaa kj
10,4 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,9 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
18,1 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste), vaaleaa leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli