Tomaattinen kala-äyriäiskeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tomaattinen kala-äyriäiskeitto

Tomaattinen kala-äyriäiskeitto

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Hurmaa höyryävällä tomaattisella kalakeitolla, joka saa välimerellistä makua yrteistä, valkosipulista, katkaravuista ja simpukoista. Tarjoa keitto smetanan ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
(1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste)
500 g
ahven-, kuha- tai haukifileetä
200 g
katkarapuja (palvelutori)
1 kpl
sipuli
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
paprika
1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
varsisellerin vartta
2 rkl
voita
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 l
vettä
2 kpl
kala-annosfondia
2 rkl
yrttistä mausteseosta (esim. Nomu mediterranean, origanum & parsley)

lisäksi

1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna
120 g
(1 prk) smetanaa
vaaleaa leipää

Valmistus

1

Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.

500 g
(1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste)
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Paloittele paprikat. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja selleri.

1 kpl
sipuli
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
paprika
1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
varsisellerin vartta
3

Kuumenna voi noin 3 litran vetoisessa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pari minuuttia. Lisää muut kasvikset ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista hetki. Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan. Lisää annosfondit ja yrttimauste. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

2 rkl
voita
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 l
vettä
2 kpl
kala-annosfondia
2 rkl
yrttistä mausteseosta (esim. Nomu mediterranean, origanum & parsley)
4

Kuutioi kala ja valuta simpukat. Lisää kala kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä pari minuuttia. Nostele simpukat ja katkaravut joukkoon. Kuumenna keitto uudelleen kiehumispisteeseen ja viimeistele tillillä. Tarjoa smetanan ja leivän kanssa.

500 g
ahven-, kuha- tai haukifileetä
200 g
katkarapuja (palvelutori)
1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna
120 g
(1 prk) smetanaa
vaaleaa leipää
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.8.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

870

208

10,4 g

6,3 g

8,5 g

7,1 g

2,9 g

18,0 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste),

2 rkl yrttistä mausteseosta (esim, Nomu mediterranean, origanum & parsley),

ruukkua tilliä hienonnettuna,

vaaleaa leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli