Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattinen kala-äyriäiskeitto

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Hurmaa höyryävällä tomaattisella kalakeitolla, joka saa välimerellistä makua yrteistä, valkosipulista, katkaravuista ja simpukoista. Tarjoa keitto smetanan ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Ainekset

500 g
(1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste)
500 g
ahven-, kuha- tai haukifileetä
200 g
katkarapuja (palvelutori)
1 kpl
sipuli
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
paprika
1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
varsisellerin vartta
2 rkl
voita
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 l
vettä
2 kpl
kala-annosfondia
2 rkl
yrttistä mausteseosta (esim. Nomu mediterranean, origanum & parsley)

LISÄKSI

1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
120 g
(1 prk) smetanaa
vaaleaa leipää

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.

500 g
(1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste)
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese, kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Paloittele paprikat. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja selleri.

1 kpl
sipuli
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
paprika
1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
varsisellerin vartta
3

Kuumenna voi noin 3 litran vetoisessa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa pari minuuttia. Lisää muut kasvikset ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista hetki. Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan. Lisää annosfondit ja yrttimauste. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

2 rkl
voita
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 l
vettä
2 kpl
kala-annosfondia
2 rkl
yrttistä mausteseosta (esim. Nomu mediterranean, origanum & parsley)
4

Kuutioi kala ja valuta simpukat. Lisää kala kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä pari minuuttia. Nostele simpukat ja katkaravut joukkoon. Kuumenna keitto uudelleen kiehumispisteeseen ja viimeistele tillillä. Tarjoa smetanan ja leivän kanssa.

500 g
ahven-, kuha- tai haukifileetä
200 g
katkarapuja (palvelutori)
1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
120 g
(1 prk) smetanaa
vaaleaa leipää
Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.8.2020
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

209

875

10,4 g

6,3 g

8,6 g

7,1 g

3,0 g

18,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) kokonaisia sinisimpukoita (pakaste),

vaaleaa leipää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli