Tomaattinen lohikeitto

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

60 min

Täyteläisessä, maidottomassa lohikeitossa on sitruunamehulla piristetty tomaattipohjainen liemi. Täydennä keittoateria hyvällä leivällä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
6 kplperunaa
2 kplporkkanaa
1 rklrypsiöljyä
1 ltomaattimehua
1 1/2 rklsokeria
2 tlsuolaa
1 tlmaustepippureita
400 g(1 prk) tomaattimurskaa
500 glohifileetä (nahatonta)
2 - 3 rklsitruunamehua
1 kplruukku tilliä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    6 kplperunaa
    2 kplporkkanaa
  2. 2

    Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulisilppua ja porkkanakuutioita pari minuuttia. Lisää tomaattimehu, perunat, suola, sokeri ja maustepippurit. Anna keiton hautua keskilämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 ltomaattimehua
    1 1/2 rklsokeria
    2 tlsuolaa
    1 tlmaustepippureita
  3. 3

    Leikkaa lohi isoiksi kuutioiksi. Lisää lohikuutiot ja tomaattimurska keittoon. Anna keiton hautua hiljalleen 5–10 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla ja tillillä.

    MääräAinesosa
    500 glohifileetä (nahatonta)
    400 g(1 prk) tomaattimurskaa
    2 - 3 rklsitruunamehua
    1 kplruukku tilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä