Tomaattinen lohikeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattinen lohikeitto

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkanaa
6 kpl
Keskikokoista perunaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Tomaattimehua
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 1/2 rkl
Sokeria
2 tl
Suolaa
1 tl
Kokonaisia maustepippureita
500 g
Nahatonta lohifileetä
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
Ruukku tuoretta tilliä

Näin teet

1

Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja kuutioi perunat.Kuumenna rypsiöljy tilavassa kattilassa. Kuullota siinä ensin sipulisilppua ja porkkanakuutioita muutama minuutti. Lisää tomaattimehu ja -murska sekä kuutioidut perunat.Mausta sokerilla, suolalla ja maustepippureilla. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.Poista lohifileestä nahka (tai pyydä filee nahattomana jo kaupassa). Leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää lohikuutiot liemeen ja hauduta vielä 5 minuuttia tai kunnes lohi kypsyy. Älä keitä liian voimakkaasti, jotta kalakuutiot eivät hajoa.Mausta keitto lopuksi sitruunamehulla ja silputulla tillillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 14.2.2011
Muokattu: 15.5.2019