Tomaattinen tonnikalapasta

arvosana3/5

(5)arviota
4 Annosta

20 min

Herkullinen tomaattinen tonnikalapasta on arki-illan pelastus. Kastike syntyy helposti ja aikaakin valmistukseen kuluu vain reilu vartti.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
224 g(2 prk, á 160/112 g) tonnikalapaloja öljyssä
1/3 tlchilihiutaleita
400 gtomaattimurskaa
2 rkltomaattisosetta
1 rklfariinisokeria
1/3 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kplruukkua basilikaa

Lisäksi

300 gpennepastaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    300 gpennepastaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta toisesta tonnikalapurkista öljy pannulle. Kuullota siinä sipulit. Lisää chilihiutaleet ja sekoittele hetki.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/3 tlchilihiutaleita
  3. 3

    Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree, fariinisokeri, suola ja pippuri. Keitä muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    400 gtomaattimurskaa
    2 rkltomaattisosetta
    1 rklfariinisokeria
    1/3 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Valuta toisesta tonnikalapurkista öljy pois ja lisää molemmista purkeista tonnikalapalat kastikkeen joukkoon. Anna kuumentua.

    MääräAinesosa
    224 g(2 prk, á 160/112 g) tonnikalapaloja öljyssä
  5. 5

    Hienonna basilika ja lisää kastikkeen päälle. Tarjoa kastike valutetun pastan kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä