Tomaattinen tonnikalapasta
20 min

Nappaa talteen!
Herkullinen tomaattinen tonnikalapasta on arki-illan pelastus. Kastike syntyy helposti ja aikaakin valmistukseen kuluu vain reilu vartti.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 224 g | (2 prk, á 160/112 g) tonnikalapaloja öljyssä |
| 1/3 tl | chilihiutaleita |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1/3 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 g | pennepastaa |
- 1.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta toisesta tonnikalapurkista öljy pannulle. Kuullota siinä sipulit. Lisää chilihiutaleet ja sekoittele hetki.
- 3.
Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree, fariinisokeri, suola ja pippuri. Keitä muutama minuutti.
- 4.
Valuta toisesta tonnikalapurkista öljy pois ja lisää molemmista purkeista tonnikalapalat kastikkeen joukkoon. Anna kuumentua.
- 5.
Hienonna basilika ja lisää kastikkeen päälle. Tarjoa kastike valutetun pastan kanssa.
Herkullinen tomaattinen tonnikalapasta on arki-illan pelastus. Kastike syntyy helposti ja aikaakin valmistukseen kuluu vain reilu vartti.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 224 g | (2 prk, á 160/112 g) tonnikalapaloja öljyssä |
| 1/3 tl | chilihiutaleita |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1/3 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Lisäksi | |
| 300 g | pennepastaa |
Valmistus
- 1
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g pennepastaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta toisesta tonnikalapurkista öljy pannulle. Kuullota siinä sipulit. Lisää chilihiutaleet ja sekoittele hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1/3 tl chilihiutaleita - 3
Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree, fariinisokeri, suola ja pippuri. Keitä muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 400 g tomaattimurskaa 2 rkl tomaattisosetta 1 rkl fariinisokeria 1/3 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Valuta toisesta tonnikalapurkista öljy pois ja lisää molemmista purkeista tonnikalapalat kastikkeen joukkoon. Anna kuumentua.
Määrä Ainesosa 224 g (2 prk, á 160/112 g) tonnikalapaloja öljyssä - 5
Hienonna basilika ja lisää kastikkeen päälle. Tarjoa kastike valutetun pastan kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
406
Energiaa kcal
1697
Energiaa kj
6,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,8 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
24,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
406
Energiaa kcal
1697
Energiaa kj
6,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,8 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
24,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























