Tropiikin katkarapusalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(180 g) isoja pakastekatkarapuja
1 kplkypsä mango
2 kplavokadoa
limetin mehua
1 kplpunasipuli
1 kplgreippi

Kastike:

1 kpllimetin mehu
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlmietoa chilirouhetta
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut ja valuta neste pois. Leikkaa mangon hedelmälihat pitkittäin molemmin puolin kiven vierestä. Kuori palat ja leikkaa kiveen jäänyt hedelmäliha irti. Kuutioi mango. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret. Paloittele hedelmälihat ja pirskota niiden päälle limetin mehua tummumista estämään. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa greippi kalvottomiksi lohkoiksi ja kuutioi se. Sekoita salaatin ainekset kulhossa. Sekoita kastike ja valuta salaatin joukkoon. Nostele kevyesti sekaisin. Tarjoa alkupalana tai ruokaisampana salaattina vihersalaatin kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025