Tulinen tuoretomaattipasta - Yhteishyvä

Tulinen tuoretomaattipasta

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

900 g
(noin 10 kpl) tomaatteja
3 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
Punaista tuoretta chiliä
1 rkl
Kuivattua oreganoa
2 tl
Punaviinietikkaa
1 tl
Sokeria
2 tl
Kuivattua basilikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1/4 dl
Soijakastiketta
1 rkl
Limettimehua
300 g
Täysjyväspagettia

Näin teet

1

Leikkaa tomaatit reiluhkoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Hauduta valkosipulia, tomaatteja, chiliä ja oreganoa kattilassa noin 45 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta. Lisää etikka ja sokeri, soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta basilikalla. Sekoita loput aineet kastikkeeseen, anna nopeasti kiehahtaa. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi spagetista ja sekoita kastike joukkoon.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa