Tulinen tuoretomaattipasta

Nappaa talteen!
| 900 g | (noin 10 kpl) tomaatteja |
| 3 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 kpl | punaista tuoretta chiliä |
| 1 rkl | kuivattua oreganoa |
| 2 tl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 tl | kuivattua basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 dl | soijakastiketta |
| 1 rkl | limettimehua |
| 300 g | täysjyväspagettia |
- 1.
Leikkaa tomaatit reiluhkoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Hauduta valkosipulia, tomaatteja, chiliä ja oreganoa kattilassa noin 45 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta. Lisää etikka ja sokeri, soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta basilikalla. Sekoita loput aineet kastikkeeseen, anna nopeasti kiehahtaa. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi spagetista ja sekoita kastike joukkoon.
Tulinen tuoretomaattipasta
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 900 g | (noin 10 kpl) tomaatteja |
| 3 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 kpl | punaista tuoretta chiliä |
| 1 rkl | kuivattua oreganoa |
| 2 tl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 tl | kuivattua basilikaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 dl | soijakastiketta |
| 1 rkl | limettimehua |
| 300 g | täysjyväspagettia |
Valmistus
- 1
Leikkaa tomaatit reiluhkoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Hauduta valkosipulia, tomaatteja, chiliä ja oreganoa kattilassa noin 45 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta. Lisää etikka ja sokeri, soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta basilikalla. Sekoita loput aineet kastikkeeseen, anna nopeasti kiehahtaa. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi spagetista ja sekoita kastike joukkoon.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























