Tulinen tuoretomaattipasta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
900 g(noin 10 kpl) tomaatteja
3 kplvalkosipulin kynttä
2 kplpunaista tuoretta chiliä
1 rklkuivattua oreganoa
2 tlpunaviinietikkaa
1 tlsokeria
2 tlkuivattua basilikaa
2 rkloliiviöljyä
1/4 dlsoijakastiketta
1 rkllimettimehua
300 gtäysjyväspagettia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa tomaatit reiluhkoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Hauduta valkosipulia, tomaatteja, chiliä ja oreganoa kattilassa noin 45 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta. Lisää etikka ja sokeri, soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta basilikalla. Sekoita loput aineet kastikkeeseen, anna nopeasti kiehahtaa. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi spagetista ja sekoita kastike joukkoon.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä