Tulinen tuoretomaattipasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tulinen tuoretomaattipasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

900 g
(noin 10 kpl) tomaatteja
3 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
Punaista tuoretta chiliä
1 rkl
Kuivattua oreganoa
2 tl
Punaviinietikkaa
1 tl
Sokeria
2 tl
Kuivattua basilikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1/4 dl
Soijakastiketta
1 rkl
Limettimehua
300 g
Täysjyväspagettia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa tomaatit reiluhkoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Hauduta valkosipulia, tomaatteja, chiliä ja oreganoa kattilassa noin 45 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta. Lisää etikka ja sokeri, soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta basilikalla. Sekoita loput aineet kastikkeeseen, anna nopeasti kiehahtaa. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi spagetista ja sekoita kastike joukkoon.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.