Unkarilainen makkarapata
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
| 2 kpl | sipulia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 6 kpl | perunaa |
| 400 g | säilöttyjä tomaatteja |
| 250 g | braatvursteja |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhdo paprikat, poista kannat ja siemenet ja lohko paprikat. Kuori ja lohko perunat.
- 2.
Kuumenna padassa öljy, paprikajauhe ja fenkolinsiemenet. Lisää sipulit ja hauduta niitä hetki keskilämmöllä. Lisää paprikapalat, sekoita ja hauduta muutama minuutti. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja perunalohkot. Keitä perunat melkein kypsiksi.
- 3.
Paloittele makkarat. Lisää makkarat ja säilötyt tomaatit pataan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä.
Unkarilainen makkarapata
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 6 kpl | perunaa |
| 400 g | säilöttyjä tomaatteja |
| 250 g | braatvursteja |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhdo paprikat, poista kannat ja siemenet ja lohko paprikat. Kuori ja lohko perunat.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen paprika 1 kpl keltainen paprika 6 kpl perunaa - 2
Kuumenna padassa öljy, paprikajauhe ja fenkolinsiemenet. Lisää sipulit ja hauduta niitä hetki keskilämmöllä. Lisää paprikapalat, sekoita ja hauduta muutama minuutti. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja perunalohkot. Keitä perunat melkein kypsiksi.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl fenkolinsiemeniä 1 kpl lihaliemikuutio - 3
Paloittele makkarat. Lisää makkarat ja säilötyt tomaatit pataan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 250 g braatvursteja 400 g säilöttyjä tomaatteja
Ravintosisältö
359
Energiaa kcal
1502
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
359
Energiaa kcal
1502
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
11,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























