Unkarilainen makkarapata

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsipulia
2 rklrypsiöljyä
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlfenkolinsiemeniä
1 kplpunainen paprika
1 kplkeltainen paprika
2 kplvalkosipulinkynttä
4 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
6 kplperunaa
400 gsäilöttyjä tomaatteja
250 gbraatvursteja
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhdo paprikat, poista kannat ja siemenet ja lohko paprikat. Kuori ja lohko perunat.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunainen paprika
    1 kplkeltainen paprika
    6 kplperunaa
  2. 2

    Kuumenna padassa öljy, paprikajauhe ja fenkolinsiemenet. Lisää sipulit ja hauduta niitä hetki keskilämmöllä. Lisää paprikapalat, sekoita ja hauduta muutama minuutti. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja perunalohkot. Keitä perunat melkein kypsiksi.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlfenkolinsiemeniä
    1 kpllihaliemikuutio
  3. 3

    Paloittele makkarat. Lisää makkarat ja säilötyt tomaatit pataan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    250 gbraatvursteja
    400 gsäilöttyjä tomaatteja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä