Mehevä yrttinen uunilohi

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Helpon uunilohen mehevyyden salaisuuksia ovat lempeä paistolämpötila ja mehukas yrttinen makupeitto, jonka alla kala saa paistua juuri ja juuri kypsäksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 glohifileetä
1/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Yrttitahna

1 kplruukku lehtipersiljaa
1 rklkapriksia
20 g (0,5 dl) juustoraastetta
2 rklrypsiöljyä
1 rklsitruunamehua

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Laita fileepala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    600 glohifileetä
    1/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Valmista yrttitahna. Hienonna persilja ja yhdistä kaikki tahnan ainekset sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tahnaksi ja levitä kalan päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku lehtipersiljaa
    1 rklkapriksia
    20 g (0,5 dl) juustoraastetta
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklsitruunamehua
  3. 3

    Kypsennä uunilohta 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Voit käyttää apunasi myös paistolämpömittaria. Sopiva sisälämpötila kypsälle lohelle on noin 45–50 astetta. Kypsä lohi lohkeaa helposti ja on väriltään himmeän vaaleanpunaista.

Vinkki: Arjen uuniloheen sopii persilja tai mieto sitruunamelissa, viikonloppulohen kruunaa timjami tai aromikas korianteri. Maidottoman version saat, kun jätät yrttitahnasta juuston pois.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
26.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä