Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uunilohi

Uunilohi

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Mehevän uunilohen salaisuuksia ovat lempeä paistolämpötila ja mehukas makupeitto, jonka alla kala saa paistua juuri ja juuri kypsäksi. Tee lohifileen päälle herkullinen tahna omasta suosikkiyrtistäsi tai kuorruta kala vieläkin yksinkertaisemmin sitrusviipaleilla.

Ainekset

600 g
lohifileetä
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria

yrttitahna

1 kpl
(ruukku) yrttiä (esim. lehtipersilja)
1 rkl
kapriksia
20 g
(0,5 dl) juustoraastetta
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita fileepala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.

600 g
lohifileetä
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2

Hienonna yrtti ja yhdistä kaikki yrttitahnan ainekset sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tahnaksi ja levitä kalan päälle.

1 kpl
(ruukku) yrttiä (esim. lehtipersilja)
1 rkl
kapriksia
20 g
(0,5 dl) juustoraastetta
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunamehua
3

Kypsennä uunilohta 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Jos kypsennät kalan ilman kuorrutusta, lyhennä tarvittaessa kypsymisaikaa, ettei kala paistu liian kuivaksi. Voit käyttää apunasi myös paistolämpömittaria. Sopiva sisälämpötila kypsälle lohelle on noin 45–50 astetta. Kypsä lohi lohkeaa helposti ja on väriltään himmeän vaaleanpunaista.

Vinkki! Arjen luottoreseptiin sopii persilja tai mieto sitruunamelissa, viikonloppulohen kruunaa timjami tai aromikas korianteri. Maidottoman version saat, kun jätät yrttitahnasta juuston pois.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.8.2010
Muokattu: 26.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.