Laita fileepala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jos teet lohelle yrttitahnan, hienonna yrtti ja yhdistä kaikki yrttitahnan ainekset sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tahnaksi ja levitä kalan päälle.
Kypsennä uunilohta 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Jos kypsennät kalan ilman kuorrutusta, lyhennä tarvittaessa kypsymisaikaa, ettei kala paistu liian kuivaksi. Voit käyttää apunasi myös paistolämpömittaria. Sopiva sisälämpötila kypsälle lohelle on noin 45–50 astetta. Kypsä lohi lohkeaa helposti ja on väriltään himmeän vaaleanpunaista.
Vinkki: Arjen uuniloheen sopii persilja tai mieto sitruunamelissa, viikonloppulohen kruunaa timjami tai aromikas korianteri. Maidottoman version saat, kun jätät yrttitahnasta juuston pois.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.