Mehevä yrttinen uunilohi
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helpon uunilohen mehevyyden salaisuuksia ovat lempeä paistolämpötila ja mehukas yrttinen makupeitto, jonka alla kala saa paistua juuri ja juuri kypsäksi.
| 600 g | lohifileetä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Yrttitahna | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 rkl | kapriksia |
| 20 g | (0,5 dl) juustoraastetta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
- 1.
Laita fileepala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 2.
Valmista yrttitahna. Hienonna persilja ja yhdistä kaikki tahnan ainekset sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tahnaksi ja levitä kalan päälle.
- 3.
Kypsennä uunilohta 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Voit käyttää apunasi myös paistolämpömittaria. Sopiva sisälämpötila kypsälle lohelle on noin 45–50 astetta. Kypsä lohi lohkeaa helposti ja on väriltään himmeän vaaleanpunaista.
Mehevä yrttinen uunilohi
arvosana3/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Helpon uunilohen mehevyyden salaisuuksia ovat lempeä paistolämpötila ja mehukas yrttinen makupeitto, jonka alla kala saa paistua juuri ja juuri kypsäksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | lohifileetä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Yrttitahna | |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 rkl | kapriksia |
| 20 g | (0,5 dl) juustoraastetta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Laita fileepala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 600 g lohifileetä 1/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Valmista yrttitahna. Hienonna persilja ja yhdistä kaikki tahnan ainekset sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tahnaksi ja levitä kalan päälle.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku lehtipersiljaa 1 rkl kapriksia 20 g (0,5 dl) juustoraastetta 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl sitruunamehua - 3
Kypsennä uunilohta 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Voit käyttää apunasi myös paistolämpömittaria. Sopiva sisälämpötila kypsälle lohelle on noin 45–50 astetta. Kypsä lohi lohkeaa helposti ja on väriltään himmeän vaaleanpunaista.
Vinkki: Arjen uuniloheen sopii persilja tai mieto sitruunamelissa, viikonloppulohen kruunaa timjami tai aromikas korianteri. Maidottoman version saat, kun jätät yrttitahnasta juuston pois.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























