Uuniohrapuuro

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 5 min aktiivista)

Perinteinen uunipuuro ohrasuurimoista saa kypsyä kaikessa rauhassa. Pari tuntia haudutettu ohrapuuro on herkullinen välipala tai ihana iltapuuro. Herkuttele uunissa kypsynyt puuro marjojen ja maidon kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlrikottuja esikeitettyjä ohrasuurimoita
1 ltäysmaitoa
1 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

1 rklvoita vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 l). Kaada suurimot vuokaan. Lisää maito ja suola, sekoita.

    MääräAinesosa
    2 dlrikottuja esikeitettyjä ohrasuurimoita
    1 ltäysmaitoa
    1 1/2 tlsuolaa
    1 rklvoita vuoan voiteluun
  2. 2

    Hauduta puuroa 200-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.

Vinkki! Tarjoa puuro maidon, marjojen ja kanelin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä