Uunissa pehmennetyt kirsikkatomaatit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunissa pehmennetyt kirsikkatomaatit

???
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Kirsikkatomaatteja
2 - 3 rkl
Tuoretta basilikaa
1 tl
Kuivattua oreganoa
1/2 kpl
Punainen chilipalko
2 rkl
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
1/2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Huuhtele ja valuta tomaatit. Siirrä ne laakeaan uunivuokaan. Ripottele tomaattien päälle basilika ja oregano. Poista chilistä siemenet ja silppua chili hienoksi. Lisää loput ainekset tomaattien päälle. Kääntele tomaatteja niin, että mausteet levittyvät tasaisesti.Paahda tomaatteja 150-asteisen uunin keskitasolla 60–90 minuuttia. Tarjoa tomaatit lisäkkeenä tai esimerkiksi paahdettujen leipien päällä.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.4.2011
Muokattu: 15.5.2019