Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla - Yhteishyvä

Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla

???
Paloja
12
Vadelmainen valkosuklaajuustokakku hyytyy jääkaapissa ilman liivatetta. Uunikin saa olla rauhassa, sillä vain koristeeksi tuleva valkosuklaa paahdetaan.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(à 154 g) tummia täytekeksejä
100 g
Margariinia

TÄYTE

100 g
Valkosuklaata
2 kpl
(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 dl
Tomusokeria
1 rkl
Sitruunankuorta
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Vispikermaa
2 kpl
(à 125–175 g) vadelmia

KORISTELU

100 g
Valkosuklaata
1 kpl
(125–175 g) vadelmia
Tummia täytekeksejä, halutessasi

Näin teet

1

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruihin. Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.

2 kpl
(à 154 g) tummia täytekeksejä
100 g
Margariinia
2

Murenna 100 g valkosuklaata kulhoon ja pehmennä sitä mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri suklaaseen. Pese ja raasta sitruunankuori. Lisää se ja vaniljasokeri täytteeseen. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto ja 2 rasiaa vadelmia täytteeseen. Levitä täyte keksipohjalle. Peitä kakku kelmulla ja anna sen jähmettyä jääkaapissa 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

100 g
Valkosuklaata
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
2 kpl
(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Tomusokeria
1 rkl
Sitruunankuorta
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Vispikermaa
2 kpl
(à 125–175 g) vadelmia
3

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rouhi 100 g valkosuklaata ja levitä se leivinpaperille uunipellille. Paahda suklaata uunissa 4–6 minuuttia. Suklaa paahtuu nopeasti, joten ota se pois uunista heti, kun se muuttuu hieman kullanruskeaksi. Anna suklaan jäähtyä hyvin.

100 g
Valkosuklaata
4

Koristele kakku vadelmilla, paahdetulla suklaalla ja halutessasi kekseillä vasta juuri ennen tarjoamista. Tarjoa jääkaappikylmänä.

Tummia täytekeksejä, halutessasi
1 kpl
(125–175 g) vadelmia
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.6.2018
Muokattu: 18.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g195 g
Proteiinia4 g42 g
Rasvaa18 g212 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1010 12116
Energiaa kcal241 2894

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 pakettia (à 154 g) tummia täytekeksejä

  • 1 rkl Sitruunankuorta

  • Tummia täytekeksejä, halutessasi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g195 g
Proteiinia4 g42 g
Rasvaa18 g212 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1010 12116
Energiaa kcal241 2894

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 pakettia (à 154 g) tummia täytekeksejä

  • 1 rkl Sitruunankuorta

  • Tummia täytekeksejä, halutessasi

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.