Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla

Nappaa talteen!
Vadelmainen valkosuklaajuustokakku hyytyy jääkaapissa ilman liivatetta. Uunikin saa olla rauhassa, sillä vain koristeeksi tuleva valkosuklaa paahdetaan.
| 2 kpl | (à 154 g) tummia täytekeksejä |
| 100 g | margariinia |
| Täyte | |
|---|---|
| 100 g | valkosuklaata |
| 2 kpl | (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | sitruunankuorta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | vispikermaa |
| 2 kpl | (à 125–175 g) vadelmia |
| Koristelu | |
| 100 g | valkosuklaata |
| 1 kpl | (125–175 g) vadelmia |
| tummia täytekeksejä, halutessasi | |
- 1.
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruihin. Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
- 2.
Murenna 100 g valkosuklaata kulhoon ja pehmennä sitä mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri suklaaseen. Pese ja raasta sitruunankuori. Lisää se ja vaniljasokeri täytteeseen. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto ja 2 rasiaa vadelmia täytteeseen. Levitä täyte keksipohjalle. Peitä kakku kelmulla ja anna sen jähmettyä jääkaapissa 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
- 3.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rouhi 100 g valkosuklaata ja levitä se leivinpaperille uunipellille. Paahda suklaata uunissa 4–6 minuuttia. Suklaa paahtuu nopeasti, joten ota se pois uunista heti, kun se muuttuu hieman kullanruskeaksi. Anna suklaan jäähtyä hyvin.
- 4.
Koristele kakku vadelmilla, paahdetulla suklaalla ja halutessasi kekseillä vasta juuri ennen tarjoamista. Tarjoa jääkaappikylmänä.
Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla
arvosana5/5
Vadelmainen valkosuklaajuustokakku hyytyy jääkaapissa ilman liivatetta. Uunikin saa olla rauhassa, sillä vain koristeeksi tuleva valkosuklaa paahdetaan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | (à 154 g) tummia täytekeksejä |
| 100 g | margariinia |
Täyte | |
| 100 g | valkosuklaata |
| 2 kpl | (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | sitruunankuorta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | vispikermaa |
| 2 kpl | (à 125–175 g) vadelmia |
Koristelu | |
| 100 g | valkosuklaata |
| 1 kpl | (125–175 g) vadelmia |
| tummia täytekeksejä, halutessasi | |
Valmistus
- 1
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruihin. Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl (à 154 g) tummia täytekeksejä 100 g margariinia - 2
Murenna 100 g valkosuklaata kulhoon ja pehmennä sitä mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri suklaaseen. Pese ja raasta sitruunankuori. Lisää se ja vaniljasokeri täytteeseen. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto ja 2 rasiaa vadelmia täytteeseen. Levitä täyte keksipohjalle. Peitä kakku kelmulla ja anna sen jähmettyä jääkaapissa 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata 1 kpl (250 g) maitorahkaa 2 kpl (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa 1 dl tomusokeria 1 rkl sitruunankuorta 2 tl vaniljasokeria 2 dl vispikermaa 2 kpl (à 125–175 g) vadelmia - 3
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rouhi 100 g valkosuklaata ja levitä se leivinpaperille uunipellille. Paahda suklaata uunissa 4–6 minuuttia. Suklaa paahtuu nopeasti, joten ota se pois uunista heti, kun se muuttuu hieman kullanruskeaksi. Anna suklaan jäähtyä hyvin.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata - 4
Koristele kakku vadelmilla, paahdetulla suklaalla ja halutessasi kekseillä vasta juuri ennen tarjoamista. Tarjoa jääkaappikylmänä.
Määrä Ainesosa tummia täytekeksejä, halutessasi 1 kpl (125–175 g) vadelmia
Ravintosisältö
241
Energiaa kcal
1010
Energiaa kj
17,7 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
241
Energiaa kcal
1010
Energiaa kj
17,7 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 pakettia (à 154 g) tummia täytekeksejä, 1 rkl Sitruunankuorta, Tummia täytekeksejä, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












