Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruihin. Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
Murenna 100 g valkosuklaata kulhoon ja pehmennä sitä mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri suklaaseen. Pese ja raasta sitruunankuori. Lisää se ja vaniljasokeri täytteeseen. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto ja 2 rasiaa vadelmia täytteeseen. Levitä täyte keksipohjalle. Peitä kakku kelmulla ja anna sen jähmettyä jääkaapissa 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rouhi 100 g valkosuklaata ja levitä se leivinpaperille uunipellille. Paahda suklaata uunissa 4–6 minuuttia. Suklaa paahtuu nopeasti, joten ota se pois uunista heti, kun se muuttuu hieman kullanruskeaksi. Anna suklaan jäähtyä hyvin.
Koristele kakku vadelmilla, paahdetulla suklaalla ja halutessasi kekseillä vasta juuri ennen tarjoamista. Tarjoa jääkaappikylmänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
241
1010
17,7 g
9,6 g
16,3 g
15,5 g
0,7 g
3,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 pakettia (à 154 g) tummia täytekeksejä,
1 rkl Sitruunankuorta,
Tummia täytekeksejä, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli