Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla

arvosana5/5

(1)arvio
12 Palaa

Vadelmainen valkosuklaajuustokakku hyytyy jääkaapissa ilman liivatetta. Uunikin saa olla rauhassa, sillä vain koristeeksi tuleva valkosuklaa paahdetaan.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kpl(à 154 g) tummia täytekeksejä
100 gmargariinia

Täyte

100 gvalkosuklaata
2 kpl(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl(250 g) maitorahkaa
1 dltomusokeria
1 rklsitruunankuorta
2 tlvaniljasokeria
2 dlvispikermaa
2 kpl(à 125–175 g) vadelmia

Koristelu

100 gvalkosuklaata
1 kpl(125–175 g) vadelmia
tummia täytekeksejä, halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruihin. Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    2 kpl(à 154 g) tummia täytekeksejä
    100 gmargariinia
  2. 2

    Murenna 100 g valkosuklaata kulhoon ja pehmennä sitä mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri suklaaseen. Pese ja raasta sitruunankuori. Lisää se ja vaniljasokeri täytteeseen. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto ja 2 rasiaa vadelmia täytteeseen. Levitä täyte keksipohjalle. Peitä kakku kelmulla ja anna sen jähmettyä jääkaapissa 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    100 gvalkosuklaata
    1 kpl(250 g) maitorahkaa
    2 kpl(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
    1 dltomusokeria
    1 rklsitruunankuorta
    2 tlvaniljasokeria
    2 dlvispikermaa
    2 kpl(à 125–175 g) vadelmia
  3. 3

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rouhi 100 g valkosuklaata ja levitä se leivinpaperille uunipellille. Paahda suklaata uunissa 4–6 minuuttia. Suklaa paahtuu nopeasti, joten ota se pois uunista heti, kun se muuttuu hieman kullanruskeaksi. Anna suklaan jäähtyä hyvin.

    MääräAinesosa
    100 gvalkosuklaata
  4. 4

    Koristele kakku vadelmilla, paahdetulla suklaalla ja halutessasi kekseillä vasta juuri ennen tarjoamista. Tarjoa jääkaappikylmänä.

    MääräAinesosa
    tummia täytekeksejä, halutessasi
    1 kpl(125–175 g) vadelmia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 pakettia (à 154 g) tummia täytekeksejä, 1 rkl Sitruunankuorta, Tummia täytekeksejä, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
6.7.2018
|
Päivitetty: 15.12.2025