Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla

Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Vadelmainen valkosuklaajuustokakku hyytyy jääkaapissa ilman liivatetta. Uunikin saa olla rauhassa, sillä vain koristeeksi tuleva valkosuklaa paahdetaan.

Ainekset

2 kpl
(à 154 g) tummia täytekeksejä
100 g
Margariinia

täyte

100 g
Valkosuklaata
2 kpl
(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 dl
Tomusokeria
1 rkl
Sitruunankuorta
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Vispikermaa
2 kpl
(à 125–175 g) vadelmia

koristelu

100 g
Valkosuklaata
1 kpl
(125–175 g) vadelmia
Tummia täytekeksejä, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruihin. Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.

2 kpl
(à 154 g) tummia täytekeksejä
100 g
Margariinia
2

Murenna 100 g valkosuklaata kulhoon ja pehmennä sitä mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri suklaaseen. Pese ja raasta sitruunankuori. Lisää se ja vaniljasokeri täytteeseen. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto ja 2 rasiaa vadelmia täytteeseen. Levitä täyte keksipohjalle. Peitä kakku kelmulla ja anna sen jähmettyä jääkaapissa 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

100 g
Valkosuklaata
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
2 kpl
(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Tomusokeria
1 rkl
Sitruunankuorta
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Vispikermaa
2 kpl
(à 125–175 g) vadelmia
3

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rouhi 100 g valkosuklaata ja levitä se leivinpaperille uunipellille. Paahda suklaata uunissa 4–6 minuuttia. Suklaa paahtuu nopeasti, joten ota se pois uunista heti, kun se muuttuu hieman kullanruskeaksi. Anna suklaan jäähtyä hyvin.

100 g
Valkosuklaata
4

Koristele kakku vadelmilla, paahdetulla suklaalla ja halutessasi kekseillä vasta juuri ennen tarjoamista. Tarjoa jääkaappikylmänä.

Tummia täytekeksejä, halutessasi
1 kpl
(125–175 g) vadelmia
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.6.2018
Muokattu: 28.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1010

241

17,7 g

9,6 g

16,3 g

15,5 g

0,7 g

3,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 pakettia (à 154 g) tummia täytekeksejä,

1 rkl Sitruunankuorta,

Tummia täytekeksejä, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli