Vadelmamoussekakku - Yhteishyvä

Vadelmamoussekakku

???
Annokset
10
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

2 kpl
Mantelimassaa (á 150 g)
3 kpl
Kananmunan valkuaista

TÄYTE

5 dl
Turkkilaista jogurttia
5 kpl
Liivatelehteä
3 dl
Tomusokeria
400 g
Pakastevadelmia
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
4 rkl
Appelsiinimehua
3 dl
Kuohukerma

PINNALLE

100 g
Pakastevadelmia

Näin teet

1

KakkupohjaAseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen vuoan pohjalle. Kiristä reunat kiinni niin, että paperi jää väliin. Sivele pohja ja vuoan reunat öljyllä. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon. Lisää joukkoon valkuaiset ja sekoita puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Peitä lopussa foliolla, ettei pinta tummu. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta.Paistolämpötila 200 astetta.Paistoaika 20 minuuttia.TäytePese vuoka ja vuoraa puhtaalla paperilla. Nosta pohja takaisin vuokaan. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita kulhossa jogurtti, sokeri, sulatetut ja survotut vadelmat sekä appelsiinin kuoriraaste keskenään. Kuumenna kattilassa appelsiinimehu ja liuota liivatteet mehuun. Lisää seos tasaisena nauhana seokseen samalla sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.KoristeluKoristele pinta vadelmilla. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Resepti
Katri Schöder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 5.5.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa