Vadelmamoussekakku

Nappaa talteen!
| Pohja | |
|---|---|
| 2 kpl | mantelimassaa (á 150 g) |
| 3 kpl | kananmunan valkuaista |
| Täyte | |
| 5 dl | turkkilaista jogurttia |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 3 dl | tomusokeria |
| 400 g | pakastevadelmia |
| 1 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
| 4 rkl | appelsiinimehua |
| 3 dl | kuohukerma |
| Pinnalle | |
| 100 g | pakastevadelmia |
- 1.
KakkupohjaAseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen vuoan pohjalle. Kiristä reunat kiinni niin, että paperi jää väliin. Sivele pohja ja vuoan reunat öljyllä. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon. Lisää joukkoon valkuaiset ja sekoita puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Peitä lopussa foliolla, ettei pinta tummu. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta.Paistolämpötila 200 astetta.Paistoaika 20 minuuttia.TäytePese vuoka ja vuoraa puhtaalla paperilla. Nosta pohja takaisin vuokaan. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita kulhossa jogurtti, sokeri, sulatetut ja survotut vadelmat sekä appelsiinin kuoriraaste keskenään. Kuumenna kattilassa appelsiinimehu ja liuota liivatteet mehuun. Lisää seos tasaisena nauhana seokseen samalla sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.KoristeluKoristele pinta vadelmilla. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Vadelmamoussekakku
arvosana4/5
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 2 kpl | mantelimassaa (á 150 g) |
| 3 kpl | kananmunan valkuaista |
Täyte | |
| 5 dl | turkkilaista jogurttia |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 3 dl | tomusokeria |
| 400 g | pakastevadelmia |
| 1 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
| 4 rkl | appelsiinimehua |
| 3 dl | kuohukerma |
Pinnalle | |
| 100 g | pakastevadelmia |
Valmistus
- 1
KakkupohjaAseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen vuoan pohjalle. Kiristä reunat kiinni niin, että paperi jää väliin. Sivele pohja ja vuoan reunat öljyllä. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon. Lisää joukkoon valkuaiset ja sekoita puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Peitä lopussa foliolla, ettei pinta tummu. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta.Paistolämpötila 200 astetta.Paistoaika 20 minuuttia.TäytePese vuoka ja vuoraa puhtaalla paperilla. Nosta pohja takaisin vuokaan. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita kulhossa jogurtti, sokeri, sulatetut ja survotut vadelmat sekä appelsiinin kuoriraaste keskenään. Kuumenna kattilassa appelsiinimehu ja liuota liivatteet mehuun. Lisää seos tasaisena nauhana seokseen samalla sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.KoristeluKoristele pinta vadelmilla. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












