Vadelmavispipuuro

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Herkullisen makea vadelmavispipuuro maistuu välipalana tai jälkiruokana. Puuroa voi helposti valmistaa kerralla reilumman satsin. Tarjoa maidon kanssa tai sellaisenaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvadelmamehua
1 1/2 dlmannasuurimoita
200 gvadelmia
1/2 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta mehu kattilassa. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Keitä puuro kypsäksi keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.

    MääräAinesosa
    1 lvadelmamehua
    1 1/2 dlmannasuurimoita
  2. 2

    Lisää puuroon vadelmat ja sokeri. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.

    Huom! Ulkomaalaiset pakastevadelmat tulee kuumentaa 1–2 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gvadelmia
    1/2 dlsokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä