Vadelmavispipuuro
30 min

Nappaa talteen!
Herkullisen makea vadelmavispipuuro maistuu välipalana tai jälkiruokana. Puuroa voi helposti valmistaa kerralla reilumman satsin. Tarjoa maidon kanssa tai sellaisenaan.
| 1 l | vadelmamehua |
| 1 1/2 dl | mannasuurimoita |
| 200 g | vadelmia |
| 1/2 dl | sokeria |
- 1.
Kiehauta mehu kattilassa. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Keitä puuro kypsäksi keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.
- 2.
Lisää puuroon vadelmat ja sokeri. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Huom! Ulkomaalaiset pakastevadelmat tulee kuumentaa 1–2 minuuttia.
Herkullisen makea vadelmavispipuuro maistuu välipalana tai jälkiruokana. Puuroa voi helposti valmistaa kerralla reilumman satsin. Tarjoa maidon kanssa tai sellaisenaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | vadelmamehua |
| 1 1/2 dl | mannasuurimoita |
| 200 g | vadelmia |
| 1/2 dl | sokeria |
Valmistus
- 1
Kiehauta mehu kattilassa. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Keitä puuro kypsäksi keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.
Määrä Ainesosa 1 l vadelmamehua 1 1/2 dl mannasuurimoita - 2
Lisää puuroon vadelmat ja sokeri. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Huom! Ulkomaalaiset pakastevadelmat tulee kuumentaa 1–2 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g vadelmia 1/2 dl sokeria
Ravintosisältö
299
Energiaa kcal
1252
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
64,5 g
Hiilihydraatteja
41,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
299
Energiaa kcal
1252
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
64,5 g
Hiilihydraatteja
41,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























