Välimerellinen uunilohi | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimerellinen uunilohi

???
Aurinkokuivattu tomaatti, pinjansiemenet ja basilika antavat lohelle välimerellisen maun yhdessä parmesaanin kanssa. Nauti uunilohi raikkaan salaatin ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

PÄÄLLE

6 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
4 rkl
Pinjansiemeniä
3 rkl
Hienonnettua basilikaa
3 rkl
Parmesaaniraastetta

Näin teet

1

Nypi lohifileestä ruodot ja nosta filee öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä lohta 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, pinjansiemenet ja basilikat karkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Ota kala uunista ja ripottele päälle tomaattiseos. Paista vielä noin 5 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1170 8193
Energiaa kcal280 1957
Rasvaa20.0 g140.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa3.4 g24.0 g
Hiilihydraatteja1.7 g12.0 g
Sokereita1.7 g12.0 g
Kuituja1.4 g10.0 g
Proteiinia22.7 g159.0 g
Suolaa0.2 g1.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • Rouhittua valkopippuria

  • 3 rkl Parmesaaniraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1170 8193
Energiaa kcal280 1957
Rasvaa20.0 g140.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa3.4 g24.0 g
Hiilihydraatteja1.7 g12.0 g
Sokereita1.7 g12.0 g
Kuituja1.4 g10.0 g
Proteiinia22.7 g159.0 g
Suolaa0.2 g1.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • Rouhittua valkopippuria

  • 3 rkl Parmesaaniraastetta

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.