Välimerellinen uunilohi

arvosana3/5

(1)arvio
7 Annosta

Aurinkokuivattu tomaatti, pinjansiemenet ja basilika antavat lohelle välimerellisen maun yhdessä parmesaanin kanssa. Nauti uunilohi raikkaan salaatin ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
800 glohifileetä
1 tlsuolaa
rouhittua valkopippuria

Päälle

6 kplaurinkokuivattua tomaattia
4 rklpinjansiemeniä
3 rklhienonnettua basilikaa
20 g(3 rkl) parmesaaniraastetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Nypi lohifileestä ruodot ja nosta filee öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä lohta 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 glohifileetä
    1 tlsuolaa
    rouhittua valkopippuria
  2. 2

    Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, pinjansiemenet ja basilikat karkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste.

    MääräAinesosa
    6 kplaurinkokuivattua tomaattia
    4 rklpinjansiemeniä
    3 rklhienonnettua basilikaa
    20 g(3 rkl) parmesaaniraastetta
  3. 3

    Ota kala uunista ja ripottele päälle tomaattiseos. Paista vielä noin 5 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä