Välimerellinen uunilohi | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Välimerellinen uunilohi

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Aurinkokuivattu tomaatti, pinjansiemenet ja basilika antavat lohelle välimerellisen maun yhdessä parmesaanin kanssa. Nauti uunilohi raikkaan salaatin ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Ainekset

800 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

päälle

6 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
4 rkl
Pinjansiemeniä
3 rkl
Hienonnettua basilikaa
3 rkl
Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi lohifileestä ruodot ja nosta filee öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä lohta 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, pinjansiemenet ja basilikat karkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Ota kala uunista ja ripottele päälle tomaattiseos. Paista vielä noin 5 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1170

280

20,0 g

3,4 g

1,7 g

1,7 g

1,4 g

22,7 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Rouhittua valkopippuria,

3 rkl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli