Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva osaan jauhoja. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile taikina palloksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja keitä paloja noin 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Painele tai kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperille. Sekoita ranskankerma ja sitruunamehu ja levitä seos pitsapohjalle. Lisää päälle ohueksi viipaloidut tomaatit, paprika, punasipuli, sienet ja kukkakaalit. Paista pitsaa 250-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Koristele rucolasalaatilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
285
1191
12,8 g
5,7 g
30,0 g
4,3 g
7,5 g
7,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl Lämmintä vettä,
15 g Tuorehiivaa tai 0,5 pussia kuivahiivaa,
Suolaa,
Rucolasalaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli