Valkoinen kasvispizza

Kukkakaalista syntyy pizzalle herkullinen täyte. Kukkakaalin lisäksi tässä helpossa pizzatäytteessä on muun muassa tomaattia, herkkusieniä ja ranskankermaa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

1 1/2 dllämmintä vettä
15 gtuorehiivaa tai 0,5 pussia kuivahiivaa
suolaa
3 1/2 dldurumvehnäjauhoja
2 rkloliiviöljyä

Täyte

1/2 kplkukkakaalia
150 granskankermaa
1 rklsitruunamehua
3 kplisoa tomaattia
1 kplpaprika
1 kplpunasipuli
200 gherkkusieniä

Pinnalle

rucolasalaattia

Valmistus

  1. 1

    Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva osaan jauhoja. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile taikina palloksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja keitä paloja noin 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Painele tai kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperille. Sekoita ranskankerma ja sitruunamehu ja levitä seos pitsapohjalle. Lisää päälle ohueksi viipaloidut tomaatit, paprika, punasipuli, sienet ja kukkakaalit. Paista pitsaa 250-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Koristele rucolasalaatilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 dl Lämmintä vettä, 15 g Tuorehiivaa tai 0,5 pussia kuivahiivaa, Suolaa, Rucolasalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä