Valkoinen kasvispizza

Nappaa talteen!
Kukkakaalista syntyy pizzalle herkullinen täyte. Kukkakaalin lisäksi tässä helpossa pizzatäytteessä on muun muassa tomaattia, herkkusieniä ja ranskankermaa.
| Pohja | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | lämmintä vettä |
| 15 g | tuorehiivaa tai 0,5 pussia kuivahiivaa |
| suolaa | |
| 3 1/2 dl | durumvehnäjauhoja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Täyte | |
| 1/2 kpl | kukkakaalia |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 3 kpl | isoa tomaattia |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | punasipuli |
| 200 g | herkkusieniä |
| Pinnalle | |
| rucolasalaattia | |
- 1.
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva osaan jauhoja. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile taikina palloksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja keitä paloja noin 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Painele tai kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperille. Sekoita ranskankerma ja sitruunamehu ja levitä seos pitsapohjalle. Lisää päälle ohueksi viipaloidut tomaatit, paprika, punasipuli, sienet ja kukkakaalit. Paista pitsaa 250-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Koristele rucolasalaatilla.
Valkoinen kasvispizza
Kukkakaalista syntyy pizzalle herkullinen täyte. Kukkakaalin lisäksi tässä helpossa pizzatäytteessä on muun muassa tomaattia, herkkusieniä ja ranskankermaa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 1/2 dl | lämmintä vettä |
| 15 g | tuorehiivaa tai 0,5 pussia kuivahiivaa |
| suolaa | |
| 3 1/2 dl | durumvehnäjauhoja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Täyte | |
| 1/2 kpl | kukkakaalia |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 3 kpl | isoa tomaattia |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | punasipuli |
| 200 g | herkkusieniä |
Pinnalle | |
| rucolasalaattia | |
Valmistus
- 1
Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva osaan jauhoja. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile taikina palloksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja keitä paloja noin 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Painele tai kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperille. Sekoita ranskankerma ja sitruunamehu ja levitä seos pitsapohjalle. Lisää päälle ohueksi viipaloidut tomaatit, paprika, punasipuli, sienet ja kukkakaalit. Paista pitsaa 250-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Koristele rucolasalaatilla.
Ravintosisältö
286
Energiaa kcal
1199
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
286
Energiaa kcal
1199
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
7,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 dl Lämmintä vettä, 15 g Tuorehiivaa tai 0,5 pussia kuivahiivaa, Suolaa, Rucolasalaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























