Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkoinen kasvispizza

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kukkakaalista syntyy pizzalle herkullinen täyte. Kukkakaalin lisäksi tässä helpossa pizzatäytteessä on muun muassa tomaattia, herkkusieniä ja ranskankermaa.

Ainekset

Pohja

1 1/2 dl
Lämmintä vettä
15 g
Tuorehiivaa tai 0,5 pussia kuivahiivaa
Suolaa
3 1/2 dl
Durumvehnäjauhoja
2 rkl
Oliiviöljyä

Täyte

1/2 kpl
Kukkakaalia
150 g
Ranskankermaa
1 rkl
Sitruunamehua
3 kpl
Isoa tomaattia
1 kpl
Paprika
1 kpl
Punasipuli
200 g
Herkkusieniä

Pinnalle

Rucolasalaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva osaan jauhoja. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Muotoile taikina palloksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja keitä paloja noin 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Painele tai kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi leivinpaperille. Sekoita ranskankerma ja sitruunamehu ja levitä seos pitsapohjalle. Lisää päälle ohueksi viipaloidut tomaatit, paprika, punasipuli, sienet ja kukkakaalit. Paista pitsaa 250-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Koristele rucolasalaatilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

285

1191

12,8 g

5,7 g

30,0 g

4,3 g

7,5 g

7,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Lämmintä vettä,

15 g Tuorehiivaa tai 0,5 pussia kuivahiivaa,

Suolaa,

Rucolasalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli