Valkosipulimajoneesi eli aioli - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosipulimajoneesi eli aioli

Valkosipulimajoneesi eli aioli
Espanjalainen valkosipulimajoneesi eli aioli on helppo valmistaa itse. Dippaa aioliin kasviksia ja katkarapuja tai tarjoa grillatun lihan tai kalan kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
kananmunan keltuaista
2 1/2 dl
rypsiöljyä
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
Sitruunanmehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
murskattua chiliä

Vinkki: Ohenna aioli jogurtilla tai kermaviilillä, niin saat siitä valkosipulisen salaatinkastikkeen.

Näin teet

1

Ota munat ja öljy huoneenlämpöön pari tuntia ennen aiolin valmistamista.

2

Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa tai raasta ne korkeaan kulhoon tai kannuun. Lisää keltuaiset, sitruunamehu ja mausteet.

3 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
kananmunan keltuaista
2 rkl
Sitruunanmehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
murskattua chiliä
3

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana koneen käydessä. Valmis aioli on sakeaa ja sileää. Säilytä aioli jääkaapissa.

2 1/2 dl
rypsiöljyä
Resepti
Minna Saarni, Taina Salovaara
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.4.2005
Muokattu: 5.7.2019