Valkosipulimajoneesi eli aioli - Yhteishyvä

Valkosipulimajoneesi eli aioli

Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

1 - 2 kpl
Murskattua valkosipulin kynttä
2 kpl
Keltuaista
1 - 2 rkl
Sitruunanmehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Cayennepippuria
2 - 3 dl
Öljyä

Näin teet

1

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita vatkaimella tai sauvasekoittimella valkosipulinkynnet, keltuaiset, sitruunanmehu ja suola. Lisää öljy aluksi pienissä erissä koneen käydessä. Kun kastike sakenee, lisää öljy ohuena nauhana. Majoneesi onnistuu parhaiten, kun käytät huoneenlämpöisiä raaka-aineita.Tarjoile aioli sellaisenaan dippikastikkeena tai salaatinkastikkeena. Aioli sopii tarjottavaksi myös grillatun lihan tai kalan kanssa, kasvisten kastikkeena tai perunoiden kanssa.Ruokalehti 0505

Resepti
Minna Saarni
Julkaistu: 23.4.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa