Valkosipulimajoneesi eli aioli

arvosana3/5

(2)arviota
3 Desilitraa

15 min

Espanjalainen valkosipulimajoneesi eli aioli on helppo valmistaa itse. Dippaa aioliin kasviksia ja katkarapuja tai tarjoa grillatun lihan tai kalan kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplkananmunan keltuaista
2 1/2 dlrypsiöljyä
3 kplvalkosipulinkynttä
2 rklsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Ota munat ja öljy huoneenlämpöön pari tuntia ennen aiolin valmistamista.

  2. 2

    Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa tai raasta ne korkeaan kulhoon tai kannuun. Lisää keltuaiset, sitruunamehu ja suola.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplkananmunan keltuaista
    2 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana koneen käydessä. Valmis aioli on sakeaa ja sileää. Säilytä aioli jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlrypsiöljyä

Vinkki: Ohenna aioli jogurtilla tai kermaviilillä, niin saat siitä valkosipulisen salaatinkastikkeen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä