Valkosipulinen yrttilenkki - Yhteishyvä

Valkosipulinen yrttilenkki

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Lenkkimakkaraa
100 g
Valkosipulituorejuustoa
1 dl
Tuoreita yrttejä silputtuna, esim. persiljaa, ruohosipulia, oreganoa, timjamia
4 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 dl
Vettä

Näin teet

1

Kuori makkara ja leikkaa pintaan viiltoja parin sentin välein. Pane makkara voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, yrttisilppu ja murskatut valkosipulinkynnet ja jaa seos viiltoihin. Ripottele päälle juustoraastetta. Kaada vuoan pohjalle vesi ja paista lenkkiä uunissa 200 asteessa noin ½ tuntia, kunnes makkara on kuumaa ja juusto on kauniin väristä. Tarjoa esimerkiksi omenaisen perunasoseen ja salaatin kanssa.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 21.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa