Valkosipulinen yrttilenkki | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Valkosipulinen yrttilenkki

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Lenkkimakkaraa
100 g
Valkosipulituorejuustoa
1 dl
Tuoreita yrttejä silputtuna, esim. persiljaa, ruohosipulia, oreganoa, timjamia
4 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori makkara ja leikkaa pintaan viiltoja parin sentin välein. Pane makkara voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, yrttisilppu ja murskatut valkosipulinkynnet ja jaa seos viiltoihin. Ripottele päälle juustoraastetta. Kaada vuoan pohjalle vesi ja paista lenkkiä uunissa 200 asteessa noin ½ tuntia, kunnes makkara on kuumaa ja juusto on kauniin väristä. Tarjoa esimerkiksi omenaisen perunasoseen ja salaatin kanssa.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 21.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.