Valkosipuliperunat

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Helpot valkosipuliperunat ovat klassikkolisuke vailla vertaa! Persiljalla ja valkosipulilla silatut perunat hautuvat uunissa ihanan pehmeiksi ja aromikkaiksi samalla, kun perunalaatikon pinta paahtuu herkullisen rapeaksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperunoita
4 kplvalkosipulinkynttä
1 kpl(ruukku) persiljaa
50 gmargariinia (maidotonta)
3/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese perunat, kuori ja viipaloi ne. Levitä perunat uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kgperunoita
  2. 2

    Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna persilja, säästä osa persiljasta koristeeksi. Sulata rasva. Sekoita persilja ja valkosipuli rasvasulaan. Mausta seos suolalla. Valuta perunoiden päälle.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia (maidotonta)
    1 kpl(ruukku) persiljaa
    4 kplvalkosipulinkynttä
    3/4 tlsuolaa
  3. 3

    Kypsennä valkosipuliperunoita 175-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Koristele tuoreella persiljalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä